II. Petrovits Sándor Emlékverseny

December 27-én rendezi meg az Érdi VSE tollaslabda szakosztálya az érdi tollaslabdázás megalapítójáról, Petrovits Sándorról elnevezett versenyét a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában.

A verseny célja: 
Megemlékezés Petrovits Sándorról, az érdi tollaslabdázás megalapítójáról.

Résztvevők: A versenyen mindenki csak egy korosztályában vehet részt. Felversenyzés lehetséges. Minden versenyszám műanyag labdával kerül megrendezésre, MTLSZ ranglista pont nem szerezhető. Sportorvosi engedély nem kell, az indulók saját felelősségre vesznek részt a rendezvényen.

Műanyag labdás versenyszámok (diákolimpiai kiírás szerint):
U9 lány és fiú egyéni (2011/2010)
U11 lány és fiú egyéni (2009/2008)
U13 lány és fiú egyéni (2007/2006)
U15 lány és fiú egyéni (2005/2004)

NYÍLT „A” – középiskolások; rendszeresen játszó, amatőr versenyeken induló felnőttek és azon U15-ös nevezők, akik diákolimpián indultak már „A” kategóriában

NYÍLT „B” – a tollaslabdával most ismerkedő vállalkozó kedvű felnőttek, akikre nem érvényes az „A” kategória meghatározása.

Akik már indultak diákolimpián „A” kategóriában csak eggyel nagyobb korcsoportban nevezhetnek!

Nevezési díj: 500 Ft egységesen minden indulónak

A benevezett játékosoknak vagy megbízottjaiknak a verseny napján legkésőbb 8.45-ig regisztráltatniuk kell a versenybíróságnál, mert a sorsolást végző számítógépes szoftver csak a benevezett és regisztrált játékosokat veszi figyelembe.

Lebonyolítás: Diákolimpiai „B” kategória kiírása szerint
A versenybíróság a nevezések függvényében határozza meg, és a verseny kezdetekor ismerteti. 2 nyert 11 pontig tartó szettből álló mérkőzéseket játszunk hosszabbítással. Legalább 8 fő esetén svájci rendszerben, ennél kevesebb létszámú csoportoknál körmérkőzéssel. A végső helyezéseket a számítógép által kiadott sorrend alapján hirdetjük ki. Azonos győzelemszám esetén rájátszás dönt, azoknál akik nem játszottak egymással az alapszakaszban.

A mérkőzések Yonex MAVIS 350 típusú labdával kerülnek lebonyolításra, amelyet a verseny rendezője biztosít.

Minden versenyszám dobogósai érem és oklevél díjazásban részesülnek, plusz az első helyezettek serleget kapnak. Minden kategóriában 2 harmadik hely kerül kiosztásra. A verseny legeredményesebb lány és fiú játékosa tárgyjutalomban is részesül. Ennek eldöntése: a legkevesebb szettveszteség, illetve ezen belül a kapott és szerzett pontok aránya.

Nevezés: 2018. december 25. éjfélig az erditollas@gmail.com címre írásban.
(NÉV – SZÜLETÉSI ÉV – VÁLASZTOTT KATEGÓRIA)