„Több sikerélményünk lesz, mint tavaly”

Miután az első fordulóban szabadnapos volt, a másodikban pedig a Balatonfüred elhalasztotta a mérkőzést, az Érdi VSE U17-es együttese végre megkezdi szereplését a korosztályos harmadosztály középnyugati csoportjában. Németh Józsefet kérdeztük.

Nagyon komplett csapat jött össze ebben a korosztályban, egységes, bő kerettel dolgozhatsz.

– Ennek ellenére nehézkes volt a felkészülés, mert még mindig nem vagyunk egy szinten, mert hiába van papíron huszonöt játékosunk az U17-es korosztályban, ebből tizenhét, akivel tudok számolni, de közülük is van tizenhárom, aki végig itt volt a felkészülés alatt és van négy-öt játékos, aki többhetes hátrányban van a társaihoz képest. De talán két hét múlva már eljutunk oda, hogy azonos szintre jutnak fizikálisan. Mennyiségileg megvagyunk, hogy ez majd mire lesz elég, azt meglátjuk. A 2002-esek nagy részét feltettük az U19-esekhez, így a mostani keret 80 százaléka 2003-as.

Ami fontos, hogy hiányposztra is érkeztek játékosok, így például a támadószekcióba is.

– Elméletileg igen. Érkezett négy meghatározó játékos és végre nem kell azon izgulni, hogy ki rúgja a gólokat. Bízunk benne, hogy több sikerélményünk lesz, mint tavaly volt. Ennek a korosztálynak még mindenben fejlődnie kell, de a hozzáállás alapján sok dolgot meg is tudunk valósítani. Helyezésben nem gondolkodom, én célnak azt tűztem ki, hogy két rendszert is tudjunk alkalmazni, a 4-1-4-1-et és a 4-3-3-at.

Az Érdi VSE utánpótlásvezetőjének, Ebedli Zoltánnak a tervei az U17-es csapattal kapcsolatban:

– Az U17-ben felöregedtek a tavalyi U15-ösök, ahol volt több olyan játékos, aki az U17-es bajnokságban is megállja a helyét, sőt, akár ki is magaslik onnan, valamint nyáron tudtunk erősíteni is, több játékos igazolt hozzánk, akár magasabb osztályból is, úgyhogy az U17-es csapat ennek megfelelően akár meglepetést is okozhat a bajnokságban, de az sem elhanyagolható, hogy ők a küszöbén állnak afelé, hogy hivatásos labdarúgók legyenek. Úgyhogy nekik már erre is kell gondolni. Az egész csapatot szemmel tartom, de itt is vannak olyanok, akikre reményteljesebben nézek.