A cél, a játékosok beépítése a felnőtt keretbe

Az első két fordulóban nem lépett pályára, azonban valóságos meccsdömpinggel kezdi az idényt az Érdi VSE U19-es együttese, amely egy hét leforgása alatt három meccset is játszik a korosztályos harmadosztály középnyugati csoportjában. Habos Gábort kérdeztük.

Jól sikerült a felkészülés és a nyár, már csak olyan szempontból is, hogy sokan érkeztek a csapathoz, ezáltal egy jó brigáddal tudsz dolgozni.

– Úgy látom, hogy egy jó felkészülésen vagyunk túl. Az edzőtábor mindenképpen hasznos dolog volt, ezúton is köszönjük a vezetőségnek, hogy ezt létrehozta. Nem csak fizikálisan, hanem a csapategység szempontjából is fontos volt. A nyár ellenére – és főleg, hogy később kezdjük a bajnokságot – el tudtuk végezni azt a munkát, amit elterveztünk. Bizakodó vagyok, remélem, hogy jól tudunk kezdeni. Egy hét alatt három meccset játszunk, a Százhalombattával, a Dunaújvárossal és a Hollerral. Szeretném, hogy ez a három meccs jól sikerüljön, mert egy jó kezdéssel bizakodhat a jó folytatásban. Négy minőségi játékos érkezett hozzánk, akiket jól be tudunk építeni a csapatba.

Már tavaly is voltak biztató jelek, de az új igazolásokkal és az U17-ből érkezőkkel mire lehet képes a csapat? Mik a vágyak, mik a célok?

– A vágyam az, hogy minél több meccset megnyerjünk. A bajnokság csapatai ugyanazok, csak a Veszprém és a Balatonfüred képességeit nem ismerjük. Ennek ellenére a Holler például a Puskás Akadémiából is igazolt több játékost, így nem ismerem teljesen a mezőnyt, de a saját csapatommal kapcsolatban mindenképp jobb szereplést várok, mint tavaly és az elsődleges cél, hogy a felnőtt keretbe beépítsünk néhány fiatalt és ebben a keretben benne is van. Ez a fő célom, de nem vagyok álszerény és szeretném, ha eredményesebben szerepelnénk.

Ez helyezésben mit jelent?

– A vágyam az, hogy a tavalyi kilencedik hely után most az első hatban végezzünk, de majd kiderül, hogy ez a mezőny mit enged, de az első hat a titkolt vágyam.

Az Érdi VSE utánpótlásvezetőjének, Ebedli Zoltánnak a tervei az U19-es csapattal kapcsolatban:

– Az U19-ben már két olyan játékos is van, aki a nagy csapat kapuját döngeti, név szerint Pintér Olivér és Horváth Viktor, akik a nagycsapattal edzenek, de az U19-ben játszanak. Jövőre mindketten számításba vehetők a felnőtt csapatnál is. Az eredmény náluk sem elsődleges, eredménynek azt tekintem, ha olyan játékosok nevelődnek ki egy-egy csapatból, akik az első csapatnál is szóba jöhetnek – és nekik ez az utolsó lehetőségük erre. A tisztes helytállás mellett a cél, hogy minél több játékost be tudjunk építeni a felnőtt csapatba.