Folytattuk a sort!

Ahogy tavaly, a Gyirmót FC Győr II ellen, vagy két szezonnal ezelőtt, a Diósd ellen, idén is győzelemmel kezdte az NB III Nyugati csoportját az Érdi VSE, miután hazai környezetben 2–1-re legyőzte a Videoton FC második csapatát.

Több meghatározó játékosát is nélkülözte Limperger Zsolt a szezonnyitón, de a nyári keretmélyítésnek köszönhetően így is komplett csapattal tudott kiállni. A Videoton II-nél pedig többen első mérkőzésüket játszották a felnőttek között, ennek ellenére aktívan kezdett a fehérvári gárda, amely agresszív játékkal lepte meg a tavalyi bronzérmest, de ez nem mutatkozott meg helyzetekben. Sőt, a vezetést az érdiek szerezték meg, miután a több kimaradó lehetőség után a 13. percben Mojzer György harcolt ki büntetőt, melyet Melczer Vilmos higgadtan helyezett a kapu jobb alsó sarkába.

Ezt követően néhány percre bizonytalanná vált a vendég csapat, amelyet az érdiek könnyedén kihasználhattak volna, de a masszív Fejér megyei védekezést nem sikerült feltörni. Aztán a szünet előtt emberelőnybe kerültek az érdiek, amikor Bozsoki Imrét csúnyán letalpalta a nyújtott lábbal érkező Komódi Kevin, így az érdiek gól- és emberelőnyben vonulhattak az öltözőbe.

A fordulás után a hazaiak hamar megduplázták előnyüket, miután egy jobboldali akcióból Kelemen Patrik adott be az alapvonalról, a védők bizonytalanságát és hibáját pedig az elé pattanó labdával Koós Gábor használta ki, aki öt méterről pofozta a labdát a kapuba.

Koós Gábor – Melczer Vilmossal egyetemben – a tavalyi Gyirmót FC Győr II elleni meccshez hasonlóan eredményesen kezdte a szezont (fotó: Balogh István)

A folytatásban akár kiütéses győzelmet is arathatott volna a vendéglátó, hiszen sorra dolgozta ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket, de ezekkel nem tudott élni. Ellenben a mindent egy lapra feltévő Videoton FC II a 73. percben szépített, amikor Pápai Kristóf lépett ki a leshatárról és lőtt Kertész Ferenc kapujába. Ennél közelebb már nem tudott kerülni a vendég csapat, az érdiek pedig ugyan mezőny- és helyzetfölényben játszottak, de nem tudtak több gólt szerezni, így maradt a 2–1-es hazai siker!

„Az biztos, hogy van hova fejlődni, de ennek a három pontnak és az első meccsnek nagy értéke van, nagy lendületet adhat a csapatnak. Ennél csak jobban fogunk tudni játszani és ennél több gólt fogunk rúgni, hiszen volt több lehetőségünk, amiket nem tudtunk helyzetté alakítani. De ezeket a dolgokat ki fogjuk tudni küszöbölni, az utolsó passzok – amiket pontosítanunk kell – azok jönni is fognak” – mondta az érdiek második gólját jegyző Koós Gábor.

„Ezen csak javítani lehet – szögezte le kezdésnek Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője – Ami örvendetes, hogy megszereztük a három pontot. Innen, amire figyelni kell – főleg, ha emberelőnyben vagyunk –, hogy folyamatosabb játékot játsszunk. Kapkodtunk, kerestük az utolsó passzt, olyan helyzetekben, amikor a társ nem volt felkészülve. Van mit javítani, de fontos, hogy a Videoton FC II egy nagyon jó társaság és egy jó csapatot győztünk le” – fogalmazott az Érdi VSE vezetőedzője.

„Sok játékosomnak ez volt az első felnőtt mérkőzése. Sokan most csöppentek bele a felnőtt labdarúgásba, ez meg is látszott a teljesítményükön. Rutint kell szerezni, sok mérkőzést kell játszani, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk, de ezen dolgozunk hétről-hétre. Reméljük, ezeket a hibákat el tudjuk kerülni és ha így haladunk, akkor el tudjuk kezdeni gyűjtögetni a pontokat és a fejlődés útjára lépünk” – mondta Tímár Krisztián, a Videoton FC II vezetőedzője.

Az Érdi VSE következő két mérkőzését idegenben játssza, előbb augusztus 11-én, 17 órakor a THSE-Szabadkikötő, majd augusztus 18-án, ugyancsak 17 órakor a Csepel FC vendége lesz. A következő hazai találkozóra augusztus 25-én a BKV Előre ellen kerül sor.

NB III, Nyugati csoport, 1. forduló
Érdi VSE–Videoton FC II 2–1 (1–0)
Érd, 200 néző. V: Szigetvári (Gordos, Nagy P.)
Érdi VSE: Kertész F. – Bogdán, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Koós (Kónya B., 81.), Pallagi, Melczer (Honti, 88.) – Kalmár (Balázsovics, 77.), Mojzer, Kelemen P.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Videoton FC II: Németh B. – Tarnóczi, Pető (Lencsés, 59.), Mocsi, Zeke – Takács M., Szabó Bence – Kojnok (Galacs, 59.), Szabó Bálint, Pápai (Tamás A., 83.) – Komódi
Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gól: Melczer Vilmos (13. – tizenegyesből), Koós (50.), ill. Pápai (73.)
Kiállítva: Komódi (36.)