„Mindenki átérezhette a felelősséget”

A szezon végére igazi csapattá kovácsolódott az Érdi VSE U19-es alakulata, amely a mögöttünk hagyott idényben kilencedik helyen zárt. Habos Gábort kérdeztük.

Kilencedik helyen végzett az U19-es csapat, amely 6 győzelmet aratott két döntetlen és tizenhat vereség mellett. Mennyire sikerült elérni a szezon előtt kitűzött célokat?

– Kitűzött cél a tízbe kerülés volt, amit a kilencedik hellyel teljesítettünk és ezt azért is tartom dicséretes dolognak, mert nagyon szűk kerettel dolgozhattam.

A bajnokság végére nagyon összeállt és nagybetűs csapattá kovácsolódott a társaság. Ez minek köszönhető?

– Annak, hogy a szűk keret a sérülések miatt minimálisra csökkent és így mindenki átérezte a felelősséget, hogy a csapatot nem hagyhatja cserben és így igazi csapattá formálódtunk.

Mik voltak az idény pozitívumai és negatívumai?

– Negatívum volt a szűk keret, viszont pozitív az, hogy igazi csapattá értünk és egy pár játékos nagy fejlődésen ment keresztül.

Mi várható a folytatásban, tekintve, hogy ebben a korosztályban több meghatározó játékos is kiöregszik, akiket viszont úgy tűnik, létszámban sikerül pótolni.

– Igen, három meghatározó játékosunk kiöregedett, ebből remélem, egy-kettő itt marad a felnőtt csapatnál vagy a tartalék csapatnál. Úgy néz ki, a helyükre tudunk új embereket igazolni, illetve az U17-ből három ügyes játékost felhozok az U19-be, így meglesz az a keret, amivel a jobb eredmény reményében léphetünk pályára a következő idényben.

Az Érdi VSE U19-es csapatában a legjobb teljesítményt nyújtó oklevelet Végh Norbert érdemelte ki, a legeredményesebb Sztojka Renátó lett 13 találattal, míg a legtöbbet fejlődő játékos egyéni elismerését Felde Márk érdemelte ki.