Szenzációs teljesítmény tollaslabdázóinktól!

Mindenki, azaz huszonegy tollaslabdázó bejutott az országos döntőbe, miután a diákolimpia Cegléden rendezett Észak-magyarországi területi döntőjén mindegyik résztvevő a dobogó valamely fokára állhatott.

Mint beharangoztuk, huszonegy fős delegációval, tizennyolc batthyánys, illetve egy-egy gárdonyis, vörösmartys és százhalombattai széchenyis Érdi VSE-s tollaslabdázó volt érdekelt a területi döntőn, ahonnan a korcsoportok dobogósai a március 23. és 25. között Kiskunfélegyházán rendezett országos döntőbe jutottak.

Végül az eredeti listában történt egy változás, a lebetegedő Flórián Bence helyét Zsarnai Milán vette át a második korcsoportos fiúknál.

Harmos Boldizsár nyerte az egyes korcsoport küzdelmeit

Az egyes korcsoportban két lány és három fiú volt érdekelt. A lányoknál Hegyesi Alexa Diána ezüst-, Fekete Dóra bronzérmet szerzett, míg a fiúk versenyét Harmos Boldizsár nyerte, a dobogó legalsó fokára pedig két másik érdi, Nikolics Bence és Borbás Dávid állhattak.

A kettes korcsoportban a lányoknál nem volt érdi induló, hiszen Kis-Kasza Arabella és Fekete Tímea is az A-kategóriában érdekelt. A fiúknál viszont a megyei döntő után Horváth Levente a területit is megnyerte, míg a második helyet Kovács Marcell szerezte meg, az egyik bronzérmet pedig a beugró Zsarnai Milán.

A hármas korcsoportban két-két érdi volt mindkét nemnél. A lányoknál Villás Vivien és Nagy Eszter is harmadikként zárt, míg a fiúknál Zsarnai Marcell nyakába került az aranyérem, Vid Ferencébe pedig a bronz.

Az ezüstérmes Perényi Zsófi három csapattársával jutott az országos fináléba

Az egyik legnagyobb szenzáció azonban, hogy a negyedik korcsoportos lányok küzdelmeiben a megyei után a területin is mind a négy továbbjutó helyet érdi versenyző szerezte meg, az arany Györgylőrincz Krisztináé, az ezüst Perényi Zsófiáé, a két bronz pedig Szabó Fannié és Becker Vandáé lett. Érdekesség, hogy a megyein Perényi Zsófi lett az első, Györgylőrincz Krisztina pedig a második.

A fiúknál a Vörösmartys Harmos Márton győzött, míg Nika Roland és Nikolics Dominik bronzérmesként jutott tovább az országos döntőbe.

Az ötös korcsoportban, azaz a középiskolások versenyében a százhalombattai Széchenyiből Tóth Róbert diadalmaskodott, míg az érdi gárdonyis Nagy Richárd lett az ezüstérmes.

FRISSÍTÉS: Még ketten ott lesznek az országos döntőn, hiszen budapesti iskolája miatt Boros Boglárkának, Boros Gergelynek és Horváth Bencének Budapesten volt a területi döntője. Boros Gergelynek a VI. korcsoportban nem volt ellenfele, így továbbjutott, míg Boros Boglárka az V. korcsoportban ezüstérmet szerzett, amellyel szintén kvalifikálta magát a budapesti Arany János Általános Iskola és Gimnáziumból, míg a budapesti Weiss Manfréd Szakgimnáziumba járó Horváth Bence ötödik helyen végzett, így egyedüliként nem tudta sikerrel venni a területi viadalt.

Az Érdi VSE huszonnégy tollaslabdázója így hét arany-, öt ezüst- és tizenegy bronzéremmel zárta a viadalt, tehát összesen – az A-kategóriásokkal együtt – 30-an lesznek ott az országos döntőn.

https://www.facebook.com/254319958062904/videos/880847905410103/?permPage=1

Az érdiek március 3-án, az U11-es csapatverseny második fordulójával folytatják szereplésüket Pécsen, ahol Harmos Boldizsár, Horváth Levente, Flórián Bence, Kis-Kasza Arabella és Fekete Tímea képviseli a csapatot. Ezt követően március 11-én a Közszolgálati Egyetem által tartott U13-as és U17-es ranglistaversenyen lesz jelenésük Tornai Tiboréknak.

Néhány nappal később, március 18-án pedig ismét megrendezi a szakosztály a Pesti Sport Kard Ki Kard Kupát, amely remek felkészülési lehetőséget biztosít a március 24-i, kiskunfélegyházi országos diákolimpiai döntőre.

A márciust pedig Debrecenben zárja a csapat, ahol az U15-ös országos bajnokságot tartják valószínűleg Kis-Kasza Miklós, Harmos Márton és Becker Vanda részvételével.

Az Érdi VSE indulói, B-kategória, Cegléd, Észak-Magyarországi Területi Döntő
I. kcs.
fiú: 1.
 Harmos Boldizsár (Batthyány), 3. Borbás Dávid (Batthyány) és Nikolics Bence (Batthyány)
lány: 2. Hegyesi Alexa (Batthyány), 3 Fekete Dóra (Batthyány)

II. kcs.
fiú: 1. Horváth Levente (Batthyány), 2. Kovács Marcell (Batthyány), 3. Zsarnai Milán (Batthyány)

III. kcs.
fiú:
 1. Zsarnai Marcell (Batthyány), 3. Vid Ferenc (Batthyány)
lány: 3. Villás Vivien (Batthyány) és Nagy Eszter (Batthyány)

IV. kcs.
fiú:1. Harmos Márton (Érdi VMG), 3. Nika Roland (Batthyány) és Nikolics Dominik (Batthyány)
lány:1. Györgylőrincz Krisztina (Batthyány), 2. Perényi Zsófia (Batthyány), 3. Becker Vanda (Batthyány) és Szabó Fanni (Batthyány)

V. kcs.
fiú: 1. Tóth Róbert (Százhalombattai Széchenyi I. Szakgimn. és Gimn.), 2. Nagy Richárd (Érdi Gárdonyi)

Az A-kategóriás, már országos döntőbe jutott versenyzők
II. korcsoport
lány: 
Kis-Kasza Arabella (Batthyány), Fekete Tímea (Batthyány)

III. kcs.
fiú: 
Horváth Barnabás (Batthyány)
lány: 
Schvirján Zsófia (Batthyány)

IV. kcs.
fiú: Kis-Kasza Miklós (szabadkártyával, Batthyány)
lány: Bugyenszki Adrienn (Batthyány), Boros Zsófia (Bolyai)

V. kcs.
lány: Boros Boglárka (Arany János Általános Iskola és Gimnázium)

VI. kcs.
fiú:Boros Gergely (Arany János Általános Iskola és Gimnázium)

(Kiemelt kép: Szerecz Ferenc)