Huszonnégyen a területin!

Az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának huszonnégy sportolója lesz érdekelt a február 24-én rendezendő területi diákolimpiai döntőn, ahonnan az országos fináléra lehet indulási jogot szerezni.

Huszonegy Érdi VSE-s tollaslabdázó lesz ott a Cegléden rendezett diákolimpiai Észak-magyarországi területi döntőn, amelyből tizennyolc a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolából, illetve egy-egy fő a Vörösmarty Mihály Gimnáziumból, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumból, illetve a százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziumból és Gimnáziumból vesz részt. Mellettük még további három tollaslabdázó budapesti iskolája miatt a budapesti döntőn harcolhatja ki a döntős szereplést. Korábban az érdi rendezésű megyei döntőről harmincegy érdi jutott tovább (köztük 28 Érdi VSE-s), igaz, közülük az akkor Szlovéniában a válogatottal szereplő Kis-Kasza Miklós szabadkártyával lehet ott az A-kategóriás döntőn.

Huszonnégy Érdi VSE-s vív a területin

– A létszám közel azonos, egy fővel van elcsúszás. Tavaly kevesebb A-kategóriás indulónk volt, most a B-ből vannak kevesebben – kezdte Tornai Tibor, az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola igazgatóhelyettese. – Még vannak olyan „fehér foltok”, ahová be tudunk építeni versenyzőket, tehát nem állunk meg ennél a létszámnál, de úgy néz ki, a tavalyi szintet tudjuk tartani – fogalmazott.

Igaz, ezúttal azért van több A-kategóriás versenyző, mert a tavalyi helyezések és az országos ranglista alapján többeknek is itt kellett indulniuk, miután benne vannak az első hatban. Az országos döntőre a korcsoportok első négy helyezettjei szereznek indulási jogot a ceglédi területi döntőről, épp ezért érdekes lehet a IV. korcsoportos lányok csatája, hiszen Perényi Zsófia, Györgylőrincz Krisztina, Becker Vanda és Szabó Fanni is képviseli az érdi színeket (még Bugyenszki Adrienn csatlakozhatott volna, ám ő az A-kategóriás indulás mellett döntött).

Györgylőrincz Krisztina három iskola- és csapattársával vív meg a IV. korcsoportban

– Van olyan kategória, ahol „csak” egy-két versenyzőnk indul, de vannak olyanok, ahol mind a négy lehetséges továbbjutó helyet batthyánys, Érdi VSE-s játékos szerezheti meg – mondta Tornai Tibor. Györgylőrincz Krisztina három iskola- és csapattársával vív meg a IV. korcsoportban

Az érdiek sokat készültek a mostani versenyre, hiszen sportiskola révén a diákolimpia a fő verseny a Batthyánys diákoknak, az országos döntőre pedig innen tudják kivívni a részvételt, épp ezért külön felkészülő viadalt is tartottak.

– Remélem, a gyerekek formaidőzítését a megyeihez képest is sikerült feljebb vinnünk, tervezzük, hogy közelítsenek a csúcsformához, de még nem most kell ennek bekövetkeznie, hanem csak egy hónap múlva – jegyezte meg a szakosztályvezető. – Utánpótlást nevelő egyesület révén nekünk ez egy nagyon fontos megmérettetés, itt most még a mennyiségre megyünk, tehát

szeretném, hogy a 24 mostani, B-kategóriás versenyző közül minél többen csatlakoznának a már biztos hét, A-kategóriás tollaslabdázóhoz.

Örülnénk, ha sikerülne megvédenünk a tavalyi legeredményesebb általános iskola címet a B-kategóriában, amelyet sorozatban negyedszer szereznénk meg – fogalmazott Tornai Tibor.

Tornai Tibor: Többen is a dobogó tetejére állhatnak

– Több olyan játékos is van ebben a keretben, akinek benne van a játékában, tudásában, hogy a dobogó legfelső fokára álljon, ettől függetlenül azonban örülünk minden dobogós és pontszerző helyezésnek is, hiszen a legeredményesebb iskola címének megszerzéséhez ezek is szükségesek – fejtette ki a szakosztályvezető.

Az érdiek a területi döntő után március 3-án, az U11-es csapatverseny második fordulójával folytatják szereplésüket Pécsen, ahol Harmos Boldizsár, Horváth Levente, Flórián Bence, Kis-Kasza Arabella és Fekete Tímea képviseli a csapatot. Ezt követően március 11-én a Közszolgálati Egyetem által tartott U13-as és U17-es ranglistaversenyen lesz jelenésük Tornai Tiboréknak.

Néhány nappal később, március 18-án pedig ismét megrendezi a szakosztály a Pesti Sport Kard Ki Kard Kupát, amely remek felkészülési lehetőséget biztosít a március 24-i, kiskunfélegyházi országos diákolimpiai döntőre.

A márciust pedig Debrecenben zárja a csapat, ahol az U15-ös országos bajnokságot tartják valószínűleg Kis-Kasza Miklós, Harmos Márton és Becker Vanda részvételével.

Az Érdi VSE indulói, B-kategória, Cegléd, Észak-Magyarországi Területi Döntő
I. kcs.
fiú:
Harmos Boldizsár (Batthyány), Borbás Dávid (Batthyány), Nikolics Bence (Batthyány)
lány: Hegyesi Alexa (Batthyány), Fekete Dóra (Batthyány)

II. kcs.
fiú:Horváth Levente (Batthyány), Flórián Bence (Batthyány), Kovács Marcell (Batthyány)

III. kcs.
fiú:
Zsarnai Marcell (Batthyány), Vid Ferenc (Batthyány)
lány: Villás Vivien (Batthyány), Nagy Eszter (Batthyány)

IV. kcs.
fiú: Harmos Márton (Érdi VMG), Nika Roland (Batthyány), Nikolics Dominik (Batthyány)
lány: Perényi Zsófia (Batthyány), Györgylőrincz Krisztina (Batthyány), Becker Vanda (Batthyány), Szabó Fanni (Batthyány)
V. kcs.
fiú: Tóth Róbert (Százhalombattai Széchenyi I. Szakgimn. és Gimn.), Nagy Richárd (Érdi Gárdonyi)

Az Érdi VSE indulói, B-kategória, Budapest, Budapesti Területi Döntő
V. kcs.
fiú:
Horváth Bence (BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnázium)
lány: Boros Boglárka (Arany János Általános Iskola és Gimnázium)

VI. kcs.
fiú: Boros Gergely

Az A-kategóriás, már országos döntőbe jutott versenyzők
II. korcsoport
lány: 
Kis-Kasza Arabella (Batthyány), Fekete Tímea (Batthyány)

III. kcs.
fiú:
Horváth Barnabás (Batthyány)
lány:
Schvirján Zsófia (Batthyány)

IV. kcs.
fiú: Kis-Kasza Miklós (szabadkártyával, Batthyány)
lány: Bugyenszki Adrienn (Batthyány), Boros Zsófia (Bolyai)