Egyre kisebb a hátrány

Szinte majdnem a teljes tavalyi U15-ös csapat kiöregedett az U17-es korosztályba, akiknek így az ellenfelekhez képest egy év lemaradásuk van, melyet az edzéseken próbál ledolgozni Németh József együttese.

– Ez az első évük az ifjúsági bajnokságban és a keret 80-90 százaléka elsőéves ifista, úgyhogy ez a meccseken többnyire ki is jött a fizikai állapotbéli különbség – kezdte az U17-es csapat edzője, Németh József. – Az első öt-hat meccsünkön a második félidőre elfáradtunk, de ahogy elkezdtek rendesen edzésre járni, úgy jött meg ennek az eredménye szeptember végére. Viszont, ami még mindig problémát jelent a létszám. Huszonhárom gyerek lépett pályára ebben a félévben, de valójában tizenhárom gyerek van, aki csinálja, ez úgy alakul ki, hogy az U15-ös korosztályból – ha nem volt meccsütközés – akkor fel lett onnan hozva. Ennek a tizenháromnak pedig a nagy része az edzések nyolcvan százalékán ott volt. Ha a létszámon tudunk javítani és ha megmarad a srácok hozzáállása, akkor sokkal többet és látványosabban tudunk fejlődni, s több olyan gyereket tudunk feladni az U19-be, aki még ugyan maradna U17-es, de már tudása miatt mehet feljebb – értékelt Németh József.

Törköly Róbert a legszorgalmasabbnak, Berki Tamás a legtöbbet fejlődőnek, Gábor Krisztián a legmegbíztatóbb játékosnak járó díjat érdemelte ki.