Be kell hozni a lemaradást

Az ismerkedés fázisa után megtalálta a csapat rendszerét, s az őszi idény második felétől kezdődően egyre jobban szerepelt a Papp Gábor által irányított U15-ös csapata az Érdi VSE-nek a korosztályos másodosztály középnyugati csoportjában.

– A bajnokságban szereztünk tíz pontot, több is lehetett volna – kezdte Papp Gábor. – Ez számomra is egy tanuló időszak volt (nem ismertem a csapatokat), tanulságokkal. A félszezon második felére a dunaújvárosi mérkőzéstől kezdődően alakult ki a csapat számára optimális hadrend. Ez egy 4–5–1-es formáció, amelyben Kertész Bence szabadon játszik, aki messze kiemelkedett képességeivel a csapatból. Rajta kívül Fügedi Ákos, aki technikailag az osztályhoz képest elég képzett. Őt azonban az utolsó ember pozíciójából nem lehetett kimozdítani. A személyi összetétel, képességek csak egy fegyelmezett sündisznófocira volt alkalmas. Több játékosnak nagy technikai lemaradása van. Ami pozitívum, a hozzáállás, a fegyelmezett játék, amivel az új hadrendben relatív szorosan tudtuk tartani a mérkőzéseket. Részsiker Csonka Márk védőjátékosként való szerepeltetése, valamint Ujhelyi Norbert, aki a végén jobban teljesített. Ebből adódóan a fő cél a technikai képzés, a lemaradás csökkentése érdekében mindenki fejlődjön magához képest – tette hozzá.

A legjobb játékosnak járó elismerést a csapat gólkirálya, Kertész Bence vehette át, a legtöbbet fejlődő játékos Fügedi Ákos, a legszorgalmasabb Szilágyi Roland lett.