Megtörtük a Pápa szériáját, de nem jött össze a siker…

Az első félidőben a semmiből szerezte meg a vezetést a vendég Pápai Perutz FC, ám a második játékrészben öt perc alatt fordított az Érdi VSE, Limperger Zsoltéknak mégis be kellett érniük egy ponttal. 

Az NB III Nyugati csoportjának 12. körében a listavezető Érdi VSE a legjobb formában lévő gárdát, a Pápai Perutz FC-t fogadja. Hiába volt jó szériában a vendég gárda az elmúlt időszakban, a találkozó elejétől kezdve alárendelt szerepet játszott. A tizenegyedik percben Melczer Vilmos könnyedén megszerezhette volna a vezetést az érdieknek, amikor egy remek játék után Balázsovics Mátétól kapott labdát a hosszún, de csak Sánta András kezeibe tudott fejelni. Az érdi ziccert követően is dominált a házigazda, de a 35. percben a semmiből vezettek a vendégek, amikor Németh László lépett ki a hazai védők tengelyében, s Kertész Ferenc mellett passzolt a kapuba (0–1).

A szünetig próbált egyenlíteni a Limperger-csapat, ám ez csak az 54. percben jött össze, amikor Kelemen Patrik harcos labdaszerzése után járt túl Sánta András eszén (1–1). Öt perccel később pedig Kelemen újabb kísérletét oldalra paskolta Sánta, s az érkező – csereként pályára lépő – Tárkányi Gergő az üres kapuba passzolt (2–1).

Kelemen Patrik egyenlített a Pápa ellen (fotó: Balogh István, archív)

Hiába fordítottak az érdiek, a folytatásban mindkét csapat feszültté vált, s kevés helyzet adódott a felek előtt. Ebből a vendégek jöttek ki jobban, amikor a 75. percben egy lesgyanús szituáció után Jurik Patrik fejesét Kertész Ferenc csak a kapufára tudta ütni, onnan pedig a gólvonalon túlra került a labda (2–2).

A végjátékban sokat tett a három pont megszerzéséért az Érdi VSE, négy perccel a vége előtt Tárkányi Gergő a kapufára fejelt, de nem jött össze a harmadik érdi gól, így a felek megosztoztak a pontokon.

– Abban biztos voltam, hogy fogunk gólt szerezni, abban nem, hogy kapunk kettőt. Az első ajándék gól volt. Végülis az ellenfelünk egy helyzetből rúgott két gólt. Úgy gondolom, az érdi csapat sokkal többet tett a három pont megszerzéséért, sajnos nem sikerült – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Limperger Zsolték 2-2-es döntetlent játszottak szülővárosa csapatával (fotó: Balogh István, archív)

– Minden dicséret megilleti a fiúkat, az első helyezettnél döntetlent értünk el. Nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, de vezettünk egy nullra, aztán tudtuk, hogy jönni fog az Érd és ki is tudtuk volna használni, ha nem csinálunk ennyi egyéni hibát. A mai nap ilyen volt, ehhez a sorozathoz gratulálok a fiúknak! – mondta Marton Miklós, a Pápai Perutz FC vezetőedzője.

– Úgy érzem, az első félidőben sokkal jobbak voltunk, nekünk kellett volna megszereznünk a vezetést, ehelyett kaptunk egy buta gólt, de a második félidőre úgy mentünk ki, hogy megfordítjuk a meccset, ez meg is történt. Én úgy éreztem belülről, hogy meg fogjuk nyerni a meccset, nem engedjük ki a kezünkből, de jött egy újabb buta gól és csak kapkodtunk – nyilatkozta Kónya Benjámin, az Érdi VSE középpályára.

Az Érdi VSE legközelebb az NB III Nyugati csoportjának 13. körében november 4-én, 13.30-kor a VLS Veszprém vendégeként lép pályára. A következő hazai mérkőzésre november 19-én kerül sor, amikor az érdiek a Videoton FC második csapatát látják vendégül az Ercsi úti sporttelepen.

NB III Nyugati csoport, 12. forduló
Érdi VSE–Pápai Perutz FC 2–2 (0–1)
Érd, 200 néző. V:
Dobai (Sebestyén L., Kulcsár D.)
Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Pallagi, Pintér N. – Koós (Németh G. V., 81.), Kónya, Melczer – Balázsovics (Tárkányi, a szünetben), Pál Sz., Kelemen P.
Edző: Limperger Zsolt
Pápai Perutz FC: Sánta András – Domján, Kovács Szabolcs, Kozma M., Böröczky – Skriba(Udvardi, 90.), Hanzl (Császár, 63.)  Nagy Bálint, Somogyi R., Baldauf – Németh L. (Jurik, 63.)
Edző: Marton Miklós
Gólszerzők: Kelemen P. (54.), Tárkányi (59.), ill. Németh L. (35.), Jurik (75.)