„Sajnos” csak hatgólos siker…

Rengeteg helyzetet dolgozott ki és a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét az Érdi VSE U14-es együttese a korosztályos másodosztály középnyugati csoportjának hetedik körében, ám Habos Gergely együttese „csak” 6–0-ra győzött.

Rögtön az első percben úgy jutott ígéretes lövésig Pásztor Miklós a Szigetszentmiklós elleni találkozón az U14-eseknél, hogy az ellenfél még nem ért labdába. Az első érdi támadásépítés jelzésértékű volt, majd két perccel később egy magasan érkező jobboldali beadást Pásztor remekül vágott be kapásból, ballal a vendégek kapujába. Aztán öt perccel később Berki Gergő szenzációs távoli lövéssel növelte az érdi előnyt.

Berki Gergő (zöldben) bombagólt szerzett

A folytatásban az érdiek saját kapujához szögezték a miklósiakat, de a harmadik érdi gól csak a 32. percben esett, amikor Nikolics Dominik érkezett a második hullámban Tóth Patrik passzára, majd jobbról a kapu hosszú oldalába zúdított. A félidő előtt még Szilágyi Levente egy szép akciót követően növelte négyre az érdi fórt.

A fordulás után is temérdek helyzet adódott az érdiek előtt, de az ötödik hazai találatot a vendégek hozták össze. Az érdi csapattársak rendkívül sportszerűen és bajtársiasan a korábban tizenegyest hibázó, s emiatt csalódott, viszont több gólpasszt jegyző Tóth Patriknak íratták be a találatot!

A 6–0-s érdi győzelmet a 65. percben Szilágyi Levente állította be egy egyéni akció után. Az érdiek teljesen megérdemelten arattak kiütéses győzelmet, igaz, a meccs összképe alapján – ha a helyzeteket nagyobb százalékban használják ki – jóval nagyobb különbség is lehetett volna.

– Alapvetően jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk egy gyengébb képességű csapat ellen. Kötelező győzelem volt. Rengeteg helyzetünk volt, amelyekből sajnos csak hatot rúgtunk be. A bajnokság nagyobb részében erősebb ellenfelek lesznek, ezért a csapatunknak főként a védekezésre kell majd összpontosítani, de most volt lehetőség a támadások építésére, erre pedig nagyszerűen reagáltak a srácok és végre volt egy meccs, amit kapott gól nélkül hoztunk le – értékelt Habos Gergely.

U14, II. osztály, Középnyugati csoport, 7. forduló
Érdi VSE–Szigetszentmiklósi TK 6–0 (4–0)
Gólszerzők: Pásztor M. (3.), Berki G. (8.), Nikolics D. (32.), Szilágyi L. (34., 65.), Tóth P. (57.)
Jók: Berki Gergő, Mikó Márk, Szilágyi Levente