Az első gólig volt izgalmas

Az Érdi VSE U14-es együttese kiütéses, 6–1-es győzelmet aratott hazai környezetben az Iváncsa-Maroshegy ellen a korosztályos másodosztály középnyugati csoportjának ötödik körében.

Már az első percekben temérdek helyzetet dolgoztak ki Habos Gergely tanítványai, ám Tóth Patrik lövései egy ideig nem jöttek be. Aztán a 23. percben egy szögletvariáció után szépen lőtte ki a kapu hosszú sarkát, megszerezve a vezetést a házigazdának. Innentől kezdve ment a csapat, mint a karikacsapás, két percre rá Csincsák Áron távoli lövése is beakadt, a szünet előtt még Szilágyi Levente lövése a kapufáról jutott a kapuba, pedig Tóth Patriknak, Berényi Dominiknak és Fodróczy Gellértnek is meg voltak a lehetőségei az előny növelésére.

A második játékrészben előbb Berki Gergő, majd Fodróczy Gellért talált távolról a kapuba. Az ötödik érdi gól után egy perccel pedig a hatodik is meg lett, amikor Szilágyi Levente kísérlete ismét a kapufáról ment a vendégek kapujába.

Berki Gergő is betalált a Maroshegy ellen

A folytatásban a nagy előny tudatában kissé alábbhagyott az érdiek lendülete, s a Maroshegy szépíteni tudott, de Nikolics Dominikék így is simán, 6–1-re győztek, úgy, hogy ezeket a gólokat öt különböző játékos szerezte!

– Az első gól nagyon kellett. Külön öröm számomra, hogy olyan helyzetből lőttük a gólt, amelyet begyakoroltunk, igaz, a partjelző megkérdőjelezte a gólunkat – ez egy szögletvariáció volt. Utána valóban

beindult a henger, minden bejött, ami gólhelyzet volt.

A támadásainkkal nem volt gond. A végén valóban kiengedtünk, ami annak is tudható be, hogy én is elkezdtem olyan játékosokat becserélni, akik eddig kevesebb játéklehetőséghez jutottak, de nekik is tetszett a játékuk. Végre meg van az első nagy arányú győzelem a bajnokságban – mondta Habos Gergely.

Tóth Patrik szerezte az érdiek első gólját egy szögletvariáció után

U14, II. osztály, Középnyugati csoport, 5. forduló
Érdi VSE–Iváncsa-Maroshegy 6–1 (3–0)
Gólszerzők: Tóth Patrik (23.), Csincsák (25.), Szilágyi L. (32., 58.), Berki G. (49.), Fodróczy Gellért (57.)
Jók: Zalavári Gergő, Fodróczy Gellért, Berki Gergő