Borsot tudtunk törni az orruk alá

A Pest megyei ¾ pályás női bajnokság Nyugati csoportjának második fordulójában a bajnoki címre is esélyes Metis FC-t fogadta az Érdi VSE.

A találkozó elejétől kezdve a vendégek akarata érvényesült, ám az érdiek hősiesen küzdöttek, majd egy érdi hibát kihasználva előnybe került a látogató. Ezt követően kissé megzuhantak az érdiek, akik a szünetben kétgólos hátrányban voltak, majd a fordulás után a hajrában újabb három gólt kaptak.

– A Metis az egyik legjobb csapat ebben a bajnokságban, öt nullra kaptunk ki, ami nézőpont kérdése, hogy milyen eredménynek számít. Én nem vagyok csalódott, mert ez benne volt, ennyivel előrébb tart, régebb óta együtt van, mint mi. Sokkal fegyelmezettebben játszottunk, mint a kupamérkőzésen, a védelem is sokkal jobban teljesített, sőt, kimagaslóan. Középpályán voltunk halványabbak és ők ezt ki is használták, sajnos az összes lecsorgó labda és párharc az övék volt. Ebből kifolyólag a védelmünk és a kapusunk folyamatosan munkára volt késztetve. Sajnos megilletődve kezdtük a mérkőzést, ezért kettő nullás hátrányba kerültünk a félidőben.

Ha kicsit bátrabban és nem ennyire tisztelve az ellenfelet vágunk neki ennek a mérkőzésnek, akkor sokkal izgalmasabb meccs is lehetett volna,

függetlenül attól, hogy a Metis jobb csapat és mezőnyben is szebben járatta a labdát. Gonosz focival egy kis borsot tudtunk törni az orruk alá, de ha ezt bátrabban tesszük, akkor nagyon meg tudtuk volna nehezíteni a pontszerzésüket – fogalmazott Takács György.

Pest megyei ¾ pályás női bajnokság, Nyugati csoport, 2. forduló
Érdi VSE–Metis NFC 0–5 (0–2)
Jók: Bácsváry Ildikó, Hegedűs Viktória, Gergely Gyöngyi