Közeli, megyei ellenfelet kaptunk

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) székházának konferenciatermében szeptember 22-én elkészítették a Magyar Kupa hetedik fordulójának párosításait.

Az Érdi VSE szerdán a bajnoki rivális FC Ajka együttesét ejtette ki 1–1-es rendes játékidő és 2–2-es hosszabbítás után tizenegyesekkel. A következő körben Limperger Zsolt csapatának ellenfele a Fejér megyei első osztályban érdekelt Ercsi Kinizsi lesz.

Az Érdről tizenhat kilométerre lévő település együttese a hatodik körben a Veszprém megyei első osztályban érdekelt Csetény SE-t verte idegenben 4–0-ra. A bajnokságban az Ercsi öt meccs után öt győzelemmel áll tizenhét lőtt és hét kapott góllal.

A labdarúgó Magyar Kupa hetedik fordulóját október 25-én rendezik. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés – a csapatok osztálykülönbségétől függetlenül – kétszer tizenöt perc hosszabbítás következik. Ha ekkor sem jutnak dűlőre a felek, tizenegyesek döntenek arról, mely csapat jut a nyolcadik körbe.

A Magyar Kupa őszi fordulóin (az első nyolc kör) egy találkozón, a februári folytatástól kezdve két mérkőzésen dől el a továbbjutás.