A Csepelt fogadjuk

Az NB III Nyugati csoportjának hatodik fordulójában a listavezető Érdi VSE a tabellán tizedik Csepel FC-t látja vendégül szeptember 16-án, szombaton, 16 órakor az Ercsi úti sporttelepen. Az Érdi VSE további csapatainak még hat mérkőzése lesz.

Négy győzelemmel és egy döntetlennel Limperger Zsolt együttese vezeti a harmadosztály nyugati csoportját egy ponttal megelőzve a második helyezett Videoton FC II-t, hárommal a Puskás Akadémia FC II-t és Kaposvári Rákóczit. Ezzel szemben a Csepel FC a bajnokság eddigi részében előbb otthon kapott ki a szomszéd Tintahalak SE-Szabadkikötőtől, majd a BKV Előrét idegenben, a Dunaharaszti MTK-t otthon győzte le. Az elmúlt két körben két egygólos vereséget szenvedett Gabala Krisztián együttese, hiszen Csornán és otthon, emberelőnyben a Pápától is kikaptak.

A Csepel FC-nél is volt játékosmozgás a nyáron. Távozott többek között a korábbi érdi csatár, Németh Gábor, aki a THSE-hez írt alá, ahogy Rácz Botond és Szabó Krisztián is, míg Durso Giuliano az NB II-es Vácnál folytatta. Érkezett viszont Budafokról Marczinka Tamás, és a BKV-tól Csák Zoltán, valamint Németh Zoltán, Rosta Levente, Váczi Dániel, Tóth Márton, Sebestyén László és Végh Krisztián.

A két csapat két gólzáporos találkozót vívott egymással, előbb a Béke téren már a szünetben három góllal vezettek az érdiek, de a hajrában Németh Gábor duplájával közelebb hozta a csepelieket, a végén mégis az Érd örülhetett. Tavasszal, a 23. fordulóban az érdiek Tóth Csaba góljára válaszoltak, s úgy tűnt, hogy Melczer Vilmos 85. percben szerzett góljával meg lesz a győzelem, de Szabó Ádám az utolsó pillanatban, a 93. percben bődületesen nagy gólt ragasztott az érdi kapuba, így megosztoztak a pontokon a felek.

– Hazai pályán játszunk, szóval ma sem mondok mást, mint amit szoktam: itthon is szeretnénk nyerni. Annyi, hogy

van egy kis restanciánk a Csepellel szemben

, tavaly, a végén, a 93. percben rúgta élete gólját. De a saját játékunkat kell játszani, ismerjük az ellenfelet, tudjuk, mit akar. Bízom benne, hogy jó focit játsszunk és itthon tartjuk a három pontot – fogalmazott Limperger Zsolt.

Az Érdi VSE–Csepel FC mérkőzést Szabó Levente vezeti, segítői Kurinka Béla és Farkas Dávid lesznek.

A felnőtt NB III-as csapat mellett az Érdi VSE II térségi rangadót vív, ugyanis a Pest megyei III. osztály délnyugati csoportjának negyedik körében Németh József együttese a Dunafüred-Százhalombatta vendége lesz vasárnap 16 órakor.

A fiú utánpótlás-együtteseknek gárdonyi hétvégéjük lesz, az U19 és az U17 idegenben, Agárdon, az U15 és az U14 hazai környezetben játszik a Gárdonyi VSC-vel. A női U16-os csapat Veszprémbe látogat. A felnőtt nők mérkőzése viszont elmarad, miután a Szentendre VSE játékosai nem tudnak kiállni.

Vélemény, hozzászólás?