„Erre büszkék lehetünk”

Az U17-es együttes egy rendkívül masszív társaság volt, hiszen a 26 mérkőzésből csak egy volt, ahol nagy vereséget szenvedett, a harmadik helyen végző Főnix Gold vendégeként kaptak ki Horváth Viktorék 7–1-re, de az érdi csapatnak volt 12–0-s hazai, 8–0-s idegenbeli sikere is.

Noha az együttes mérlege 10–3–13 volt, azaz negatívban zárt, a gólkülönbség pozitív: 66–53. Ez is jelzi, hogy nem egy, nem két alkalommal nüánszok döntöttek az ellenfelek javára. Így az sem véletlen, hogy Habos Gábor a szezon során számos alkalommal a helyzetkihasználást emelte ki az esetleges pontvesztés fő okának.

De ez nem is csoda. Ha végignézünk az eredményeken, akkor látható, hogy a fent említett 7–1 mellett csupán két másik mérkőzés volt, ahol kettőnél több góllal kapott ki a társaság. És itt is a Főnix volt a „ludas”, hazai pályán kaptunk ki 3–0-ra, illetve Dunaújvárosban is ugyanilyen arányban maradt alul a társaság. Azaz, a többi tíz vereség alkalmával minimális volt a különbség.

„Az U19-es csapat létszáma miatt az U16-os együttest visszaléptettük a megyéből, így tudtuk megoldani azt, hogy az U19 és az U17 meg legyen kötelezően az országos bajnokságban. Ezért ezt az eredményt reálisnak tartom. A fiatalok remekül helyt álltak. Két játékosom edzett a felnőtt csapattal: Pintér Olivér és a kapus, Horváth Viktor. Erre büszkék lehetünk, mert ez az utánpótlás lényege.” – fogalmazott Habos Gábor.

Vélemény, hozzászólás?