Az Eb legbohócabb csapata voltunk…”

A Nagy Lajos által három éve életre hívott együttesbe a kapitány meghívta csapatunk játékosát, Bozsoki Imrét, aki korábban csapattársa és játékosa is volt klubszínekben az érdi védőnek.

„Három évvel ezelőtt Nagy Lajos hívására kerültem a csapatba és ragadtam ott a mai napig is.” – kezdte Bozsoki. „Várakozásokon felül teljesítettünk. A legfontosabb az volt, hogy jussunk tovább a csoportból. Az első mérkőzésen a házigazda cseheket megvertük. Ott láttam mindenkiben a tüzet, tudtuk, hogy bármire képesek vagyunk. Lényeges volt, hogy közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz, hála Istennek, sikerült.” – szögezte le a 28 éves belső védő.

A csehek az európai ranglistán a románok mögött második helyen álltak. Házigazdaként a magyarok ellen kezdtek, ám a mieink telt ház előtt verték a vendéglátókat.

„Természetes, hogy ez lökést ad. Tavaly, a székesfehérvári Európa-bajnokságon harmadikak lettek, úgyhogy nagyon készültek a mostani Eb-re. Telt ház volt, háromezer néző előtt nagy élmény volt játszani.” – fogalmazott.

 

fotó: Minifutball Szövetség

A csoportkör második mérkőzésén a magyarok simán, 6–0-ra verték Izrael legjobbjait. Az első gólt épp Bozsoki szerezte.

„Más játékerőt képvisel az izraeli csapat, mint a többiek, de az sem volt könnyű, mert nagyon pörgős csapatról van szó. Az első mérkőzésen megverték a letteket, ott voltak továbbjutási esélyeik. A gól nagyon jól esett, felszakadtak a gátak és onnantól már könnyen ment minden.”

A csoport harmadik körében a magyarok a biztos csoportelsőség tudatában léptek pályára Lettország ellen. Itt a mieink végig uralták a mérkőzést, s úgy nyertek 2–1-re, hogy a lettek az utolsó percben szépítettek.

„Azt vártuk, hogy a becsületükért és az életükért küzdenek, mert az addigi két meccsükön gólt sem rúgtak. Sajnos, ez a várakozás be is jött. Az agyakban benne volt már, hogy mindenképp továbbjutók voltunk. Próbáltuk azt a célt kitűzni, hogy kapott gól nélkül zárjuk a csoportkört. Ez az utolsó másodpercekben hiúsult meg, de mondhatom azt, hogy a csoportmeccsek legrosszabb játékával is magabiztosan jutottunk tovább.”

„A törökök elleni mérkőzés és az egyenes kieséses szakasz már olyan volt, hogy ott már bárki bárkit megverhet. Egy jó napot fogsz ki, már el tudod dönteni a mérkőzést. Szerencsére ez nekünk sikerült.” – mondta a Törökország elleni 1–0-s győzelemmel kapcsolatban Bozsoki Imre.

fotó: Minifutball Szövetség

A legjobb négy közé kerülésért Bozsokiék a lengyelekkel vívtak meg. Ezen a találkozón hiába dolgozott ki sokkal több helyzetet a magyar csapat, a nyolcadik percben hátrányba került, ezt pedig csak a hajrában tudta eltüntetni. Az 1–1-es rendes játékidő után pedig tizenegyesekkel kerültek az elődöntőbe.

„Mi is azt éreztük, hogy jobbak vagyunk. Sajnos itt a minifocinál egy pontrúgás elég ahhoz, hogy eldöntsenek egy mérkőzést. Ők abból rúgtak egy gólt, helyzetük és kapura rúgásuk sem nagyon volt. Mi a gólig álmoskásak voltunk, de az felkeltett minket és tényleg éreztük, hogy bennünk van a tűz és meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Ha megfordítani nem is sikerült, hála Istennek az utolsó percekben egyenlíteni tudtunk. A büntetőknél viszont én voltam az, aki megmondta, hogy nem szeretnék rúgni, mert a lengyelek eggyel kevesebben voltak, így kellett egy játékos tőlünk, aki kimarad. Azon a meccsen nem éreztem, hogy rúgnom kellett volna. Bíztam a társakban, és meg is oldották a feladatot.”

A szétlövéssel elődöntős magyar csapat ezt követően Oroszországgal csapott össze, amelytől 3–0-ra kikapott. Az oroszok kapusa azonban úgy játszott, mintha mezőnyjátékos lett volna. De, hogy ez befolyásolta-e az eredményt?

„Sokat számít, ha van egy nagyon jó kapusod, aki félpályáig ki mer jönni és jó pár csapatba mezőnyjátékosként is beférne. De nem csak ez döntött a javukra. Akkor mi nagyon rosszul játszottunk, nem azt mondom, hogy olyan jól játszottak az oroszok, hanem magabiztosak voltak. Olyan játékosaik vannak, akik az orosz első osztályban játszottak 3-400 meccset, felnőtt válogatottak voltak, úgyhogy megérdemelten nyertek és az Európa-bajnokság legjobb csapata voltak.” – fogalmazott Bozsoki Imre.

 

fotó: Minifutball Szövetség

A kisdöntőbe jutó magyar csapatra a harmadik helyért nem várt könnyű meccs, hiszen a mieink az európai ranglistát vezető Románia ellen léptek pályára. Aztán a mieink gól nélküli rendes játékidőt követően szétlövésben szerezték meg a bronzérmet.

„Az elődöntőben a két legjobb román játékos kisárgázódott, nem játszhatott ellenünk Egy magyar–románra egy magyar játékost pedig nem kell feltüzelni, az dupla erőt ad. Onnantól kezdve nem számított, ki hol áll a ranglistán. Az volt a lényeg, hogy ne kapjunk gólt és magabiztos védekezésből építkezzünk. Végülis 0–0 után hetesekkel sikerült megnyernünk a mérkőzést.” – összegezte a kontinensviadal mérkőzéseit Bozsoki Imre.

„Csehország nagyon szép hely, Brno egy kis városka, de nagyon jó volt a hangulat, a csehek megadták a módját. A várakozásokat alulmúlták, főleg a pálya tekintetében, mert az hagyott kivetnivalót maga után, de megtették a dolgukat. Mi, megmondom őszintén, az egész Európa-bajnokság legbohócabb csapata voltunk, mert minden percben, pillanatban bohóckodtunk, ezt szerintem a gólörömöknél a szurkolók is észrevehették. Ez a jó hangulat kellet a csapatnak, hogy eljussunk idáig. Sőt, még ha játékerőben nem is voltunk a toppon, akkor is az együtt a csapatért elv miatt lettünk harmadikak.”

fotó: Minifutball Szövetség

Nem csak a magyar, hanem a többi ország csapatai is rendre a bajnoki szezon után, pihenés nélkül érkeztek a minifutball Európa-bajnokságra.

„Köszönhetően Limperger Zsoltnak és Csintalan Csabának az erőnlétem meg volt. Nekik és az Érdi VSE elnökségének is köszönettel tartozom, hogy adtak nekem egy második esélyt a futballban, mert abba akartam hagyni, de a szezonban elért eredmények egy nagy lökést adtak. A bajnoki ezüstérem jelentette extra motiváció még bennem volt az Eb-n.”

Vélemény, hozzászólás?