Köszönjük, Pala!

A 36 éves váci Palásthy Norbert pályafutása során a Vác mellett megfordult a Budapest Honvédban, a Paksi FC, a Mezőkövesd-Zsóry, az Egri FC, a Ferencvárosi TC és a Veresegyházi VSK csapataiban is. A 2014/2015-ös szezon felénél csatlakozott az Érdi VSE-hez Veresegyháztól. Első idényében – fél év alatt – hét meccsen háromszor volt eredményes, mellyel a csapat megnyerte a Pest megyei első osztályt és feljutott a harmadosztályba. A 2015/2016-os évadban tíz góllal segítette Limperger Zsolt együttesét, míg idén csupán egyszer volt eredményes, de a Gyirmót FC Győr második csapatának lőtt találata győzelmet ért a csapatnak.

Palásthy „civilben” a Ferencvárosi TC játékos-megfigyelőjeként dolgozik, s a fővárosi zöld-fehérek öregfiúk csapatában kilenc meccsen ugyanennyi gólt szerzett.

Palásthy Norbert a Csornai SE elleni találkozón (fotó: Balogh István)

Mi lesz veled?
Nem tudom még. Ez egy családi döntés lesz, a feleségem és a kisfiam rengeteg áldozatot hozott, hogy én tudjak futballozni. Az hozzátartozik, hogy a Ferencvárosnál dolgozom és Vácon lakom, így munka után jöttem ki edzésre és fél tízre értem haza, így nagyon sokat köszönhetek nekik. Nagyon sajnálom, hogy ez véget ért, mert nagyon szerettem Érden játszani és egy kicsit már érdinek is érzem magam, de ezek az évek nem fognak csak úgy elmúlni. Hogy fogok-e még futballozni, azt nem tudom, a Fradi öregfiúk csapatában biztosan, de hogy mit hoz a nyár, még nem tudom, Még az is elképzelhető, hogy nem mint futballista, hanem más szerepkörben fogom segíteni az érdi egyesületet.

Aki ismer téged, tudja, a hangod nem szokott ilyen nyugodt és ahogy hallom kicsit keserű lenni.
Én mindig szeretek tűzzel és vérrel edzeni. Mindig apró kis dolgokban, egy kólában, egy csokiban játszok, mert utálok veszteni, illetve a győzni akarás mindenek felett. Szomorú és csalódott vagyok, hogy ez véget ér, de el kell fogadni és itt van az ideje, hogy ezt ilyen szinten befejezzem.

 

Köszönjük, Palásthy Norbert, vagy ahogy az edzéseken gólszerzésnél mondod: Luca Toni Pala! További sok sikert kívánunk az élet minden területén!

Vélemény, hozzászólás?