Köszönjük, Bálna!

Gyurácz Bálint Szombathelyen nevelkedett, ahol a Haladás színeiben az NB III-ban is bemutatkozott. Ezt követően Bükön húzott le két évadot, majd Százhalombattán három, Diósdon egy szezont töltött, mielőtt a 2013/2014-es évadban az akkor a Pest megyei I. osztályban szereplő Érdi VSE-hez igazolt.

Az elmúlt négy szezonban eleinte középcsatárként és szélsőként is lehetőséget kapott, s huszonhét gólt szerzett. Ám munkahelyi teendői miatt kénytelen elhagyni csapatunkat, hiszen a Richter Gedeontól Németországban kapott állást.

„A Richter Gedeon Gyógyszergyárban dolgozom, ott kaptam egy lehetőséget, hogy Németországban folytassam a munkát. Egy rövidtávú dologról, azaz fél vagy egy évről van szó és ha minden jól megy, akkor Hamburgban fogok dolgozni. Ezek a tervek, aztán meglátjuk mi lesz a realitás.” – kezdte dr. Gyurácz Bálint.

Gyurácz Bálint a Videoton FC II elleni mérkőzésen (fotó: Balogh István)

„Azt még nem tudom pontosan megmondani, hogy a focitól teljesen elszakadok-e, mert nem derült még ki, hogy pontosan mikor megyek ki. Ha kikerülök, azért megpróbálok lehetőséget keresni, mert szeretem ezt a sportágat. Ez a németországi út nem egy kőbe vésett dolog, nem tudni, mikor jövök vissza, szóval meglátjuk. Nem akartam bezárni semmilyen kaput, mindenre nyitott vagyok.”

„A megye I-ben kerültem ide, amikor a Vác volt a nagy ellenfelünk, ott sikerült egy erőn felüli szezont teljesíteni és másodikak lettünk. Az egy nagyon szerethető csapat volt. Annak az alapjai viszik még most is ezt a csapatot. Az egy jó kis bajnokság volt. Utána a célkitűzés az volt, hogy nyerjük meg a bajnokságot. Akkor a Vecséssel voltunk nagy csatában, de magabiztosan, jó közösséggel nyertünk. Aztán következett az NB III. Amit mindenki tud, hogy soha sem látott bajnokság volt ez. Tavaly megszoktuk és nyolcadik helyen végeztünk, míg idén egy gyönyörű szezon volt. Azt gondolom, az a realitás, hogy a Győr nyerte meg a bajnokságot, ennek így is kellett történnie, de le a kalappal a csapat előtt. Ha ugyanígy együtt tud maradni a csapat, akkor jövőre eggyel fényesebb érem kerülhet a nyakakba.” – fogalmazott a 28 éves labdarúgó, akinek helyzete azért is érdekes, mert eleinte csatárként, szélsőként kapott szerepet, míg az elmúlt fél évben (a Soroksár elleni edzőmeccstől kezdve) már jobbhátvédként is bizonyított.

Gyurácz Bálint a Videoton FC II elleni mérkőzésen (fotó: Balogh István)

 

„Amikor eltört a lábujjam, kikerültem a kezdőből és a csapat jól teljesített így is. A támadószekció különösen. A mester akkor úgy gondolta, hogy a jobb bekként vet be. Az elején nagyon furcsa volt, ott is meg kell szokni a mozgásokat, főleg a védekezésben. Soha nem játszottam ezen a poszton, de aztán a Videoton elleni mérkőzés már olyan volt, ami elfogadható, amire lehetett építeni.” – tette hozzá.

„Nagyon sajnálom, hogy nem idén nem tudtam stabilan játszani, illetve azt, hogy jövőre nem tudok az Érdi VSE-ben játszani, de ez újdonság volt az életemben.” – zárta Gyurácz Bálint.

Köszönjük, Bálna! További sok sikert kívánunk az élet minden területén!

Vélemény, hozzászólás?