Nem sok hiányzott a pontszerzéshez – NBIII

Az elmúlt hetek eredményei némi reményre adtak okot, hogy a listavezető Iváncsa ellen is „pontosak” legyünk. Nyárias idő várta a csapatokat és kérdéses volt ehhez melyik alakulat alkalmazkodik jobban. Domján Attila gondjait tetézte, hogy a meglévő sérültek Révész, Kertész F., Kincses mellé Papp is feliratkozott a maródiak listájára. Ezek figyelembe vételével vezetőedzőnk a Kondor – Szabó, Kertai, Németh, Pintér – Göblyös, Morvai – Juhász, Farkas, Katona – Monori kezdő tizenegynek szavazott bizalmat.

7. perc: A vendégek kezdték jobban a meccset. Kovács húzogatott a balösszekötő helyén, majd lövésre szánta el magát 16 méterről, de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.

12. perc: Megint Kovács villogott. Balról betört a 16-oson belülre, majd a kapu elé emelte a labdát, amibe Törőcsik tette bele a fejét. Szerencsénkre a fejes centikkel a kapu mellé szállt.

25. perc: Németh kapott sárga lapot.

32. perc: Kondort tesztelték a vendég csatárok. Előbb Kovács majd Suszter lövését hárította bravúrral a hazai hálóőr.

Sok említésre méltó esemény nem történt az első játékrészben, inkább a mezőnyben folyt a játék. A vendégcsapat valamivel aktívabb volt, de az eredményjelző gólnélküli döntetlent mutatott, amikor az öltözőbe vonultak a csapatok. Egyik oldalon sem változtattak a szakvezetők a kezdő csapatokon így változatlan összeállításban folytatódott a mérkőzés.

48. perc: Göblyös szerzett labdát, majd Pintérhez passzolt, aki 23 méterről a kapu mellé durrantott.

51. perc: Ígéretes helyről végezhettünk el szabadrúgást. Sajnos Németh 19 méteres próbálkozása elkerülte a kaput.

62. perc: Farkas helyére Csilus állt be.

64. perc: Göblyös megint labdát szerzett és kiugratta Monorit, majd követte a támadást. A csatár kicsit kisodródott ezért középre lőtte a játékszert az időközben kapu elé berobbanó Göblyös irányába, de Varga kivetődve lefülelte a labdát.

65. perc: Kertai kapott sárga lapot.

66. perc: Katona lement a pályáról, helyére Spinner állt be.

67. perc: A mérkőzés legnagyobb helyzete maradt kihasználatlanul. Szabó indításával a védője mellől kilépő Monori már csak Vargával állt szemben, de 5 méterről érthetetlen módon lövés helyett át akarta emelni a kapuson a labdát, ami elakadt a hálóőrben, így oda lett a ziccer.

68. perc: Az ellentámadásnál Morvai kapott sárgát.

69. perc: Cserélt a vendégcsapat. Nyilas és Király elhagyta a pályát, helyükre Kiatipisz és Székely állt be.

73. perc: Suszter kapott sárga lapot.

79. perc: Kercsó tört a kapu felé és a büntetőterület előtt járt, amikor Göblyös fellökte. A játékvezető (SZ.T.) azonnal megítélte a minimum véleményes büntetőt. Talán asszisztense akinek vonalban illett volna helyezkednie segíthetett volna helyes döntést hozni. A labda mögé a sértett állt és a kapuba lőtt. 0-1

82. perc: Székely is „besárgult”.

85. perc: Németh megkapta második sárgáját, ami kiállítást (piros lapot) von maga után.

86. perc: Hazai csere. Morvai és Juhász le, Kertész B., és Rónaszéki be.

87. perc: D’Urso hagyta el a játékteret, helyére Burger állt be.

90. perc: Tűzijáték a vendég kapu előterében. Először Rónaszéki lövését, majd Szabó ismétlését hárította Varga, végül Göblyös lőtt a kapu mellé.

91. perc: Kovács és Burger is sárga lapot kapott.

93. perc: Pintér beszélt ki magának egy sárga lapot.

Vereség lett a vége, de ezért nem szabad elkeserednünk. A csapat hozzáállása, második félidei mutatott teljesítménye a véleményes büntető azt mutatja talán a pontosztozkodás igazságosabb lett volna. De mint tudjuk nincs „ha” meg „talán” vannak viszont tények, a mai mérkőzést a listavezető Iváncsa nyerte 1-0-ra. Sok sikert céljuk eléréséhez. Köszönjük kitartó szurkolóink bíztatását, buzdítását. Jövő héten vasárnap fontos meccs vár ránk. A sereghajtó Dunaújváros vendégei leszünk, ahol sok minden eldőlhet… Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

Nagyon jó csapat ellen játszottunk. Minimális labdabirtoklási fölényben voltak, de a mérkőzés legnagyobb helyzetét mi dolgoztuk ki a második félidő közepén. A véleményes büntető után is volt még lehetőségünk egyenlíteni, de sajnos ma nem sikerült gólt szereznünk. Gratulálok az Iváncsának, érjék el a céljukat!

-fogalmazott Domján Attila.

NB III. Dél-Nyugati csoport 27. forduló
Érdi VSE – Iváncsa KSE 0-1 (0-0)
Gól:
Kercsó (79. -büntetőből)


Hátralevő mérkőzéseinek.