Győzelem, vezér áldozattal – NBIII

Vasárnap kora délután több hónap után újra NB III-as bajnoki mérkőzéstől volt hangos az Ercsi úti Sporttelep. A tabellán ugyanannyi ponttal előttünk álló Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapata volt a vendégünk a kicsit őszies időben. Játékosainkat a javítás lehetősége fűtötte a múlt heti felejthető produkció után. Ebedli Zoltán egyik szeme sír a másik nevetett, ugyanis eltiltás miatt Kertai Dánielre, sérülés miatt Kincses Márkra, Csilus Ádámra sem számíthatott, viszont játékra jelentkezett csapatunk egyik fontos láncszeme Göblyös Dani. Ezek tudatában vezetőedzőnk a Kertész F.- Juhász, Papp, Morvai, Németh-Katona, Kertész B., Farkas, Pintér-Rónaszéki-Monori összeállításban küldte pályára a győzelem reményében csapatunkat.

Puhatolózó első tíz perc után…

12. perc: Katona kapott labdát a jobb oldalon és beadására Monori érkezett az ötösön. A támadó megelőzte a vendég hálóőrt, de fejese a kapu fölött hagyta el a játékteret. A szituáció pikantériája, hogy Tibor kapus nem érte el a labdát viszont a z érdi támadó fejét igen!!! A jogos büntető azonban érthetetlen módon elmaradt. Talán csak Görög Márió játékvezető tudja miért?

22. perc: Farkas ugratta ki Pintért, akinek 15 méteres lövését szögletre mentette Tibor. A sarokrúgás után a berobbanó Farkas elől az utolsó pillanatban mentettek a vendég védők.

28. perc: A mérkőzés első lapját (sárga!) Lencsés érdemelte ki.

29. perc: Juhász jobbról adott a kapu elé. Monori 11 méteres lövését Tibor kiöklözte és a gólra éhes Farkas elől megint az utolsó pillanatban tisztáztak a gárdonyi védők.

35. perc: Balogh Á. 30 méterről „löbbölte” a kapu elé a labdát, de Tóth centikkel maradt le a beadásról.

37. perc: Megint Balogh Á. állt a labda mögé és a távolság most 25 méter volt, de a középpályás lövése elkerülte Kertész F. kapuját.

45. perc: A félidőt Katona sárga lapja zárta.

Döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok, de kicsivel az Érdi szimpatizánsok lehettek elégedettebbek a látottak alapján. Ebedli Zoltán sem látta indokoltnak, hogy változtasson a csapaton. Álmodni sem lehetett volna szebb kezdést….

47. perc: Katona játszotta meg Juhászt a jobb oldalon, aki visszapasszolta a játékszert a büntetőpontra, ahol Monori érkezett üresen és állítgatás nélkül a kapuba bombázott. 1-0

53. perc: Egy ártalmatlan vendég próbálkozás után, melyet a hazai védelem könnyedén hárított, az érdi hálóőr a földön maradt, de hosszas ápolás után folytatta a játékot.

59. perc: Farkas-Rónaszéki-Farkas volt a labda útja és a középpályás 5 méteres lövés lábbal védte a vendég hálóőr.

63. perc: Rónaszékit a sérülésből visszatérő Göblyös váltotta.

66. perc: Ritkán látható eseménynek lehettünk tanúi. Kertész B. és Pekowski akaszkodtak össze, majd mind ketten a földre estek. Itt egy kicsit még kakaskodtak, amikor megérkezettSzabó B. és nemes egyszerűséggel a földön fekvő Kertész B.-be belerúgott!!!! Természetesen tumultus keletkezett és mire mindenkit elhesegetett a játékvezető elfelejtett valamit…… kiállítani a földön fekvőbe belerúgó Gárdonyi labdarúgót (!!!!). A két kakaskodónak egy-egy sárga lapot mutatott fel. Érthetetlen döntés olyan ember részéről, aki azért (is) van a pályán, hogy az ilyen alattomos dolgokat retorzióval illesse. Védelmére legyen megjegyezve egyik kollégája sem segített neki. Csak hárman nem látták…

67. perc: Pekowski és Szabó B.(aki megúszta!) lementek a pályáról helyükre Szombati és Balogh B. érkezett.

68. perc: Kertész F. jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot és helyére Pillár-Bán állt be. Úgy néz ki kapusunk sérülése akár súlyos is lehet. Várjuk meg az orvosi vizsgálatokat.

74. perc: Farkas ugratta ki a védők közül Monorit. A támadó ajtó-ablak ziccerben az elvetődő kapust térden rúgta a labdával.

75. perc: Pintér és Krán harcoltak a labdáért a felezővonal és az oldalvonal találkozásánál. Pintér megrántotta Krán mezét viszonzásul a gárdonyi játékos belerúgott ellenfelébe. Ezután az őt számonkérő Morvai felé köpött. A játékvezető azonnal kiállította a magáról megfeledkező játékost. Talán azért volt flusztrált a kiállított gárdonyi 2 számú játékos, mert a téli átigazolási szezonban érden próbajátékon járt……és nem felelt meg….többet akkor sem láttunk tőle.

77. perc: Ravasz gárdonyi szöglet jött baloldalról és Pillár-Bán bravúrral tolta ki a felső sarok elől a próbálkozást. Szép volt mind a két megoldás.

79. perc: Göblyös gyűjtött be egy sárga lapot.

80. perc: Monori lement a pályáról helyette Szabó R. folytatta a játékot.

89. perc: Tibor sárgult be.

90. perc: 23 méteres szabadrúgásból Morvai lőtt a kapu fölé.

93. perc: Ahogy az első félidőt is, ugyanúgy a másodikat is sárga lappal zártuk. Papp iratkozott fel a játékvezetőnél ez ügyben.

Minimális célunkat elértük és bár az eredményen nem látszik, de magabiztosan győztük le a Fejér vármegyei alakulatot. Köszönjük szurkolóink buzdítását. Jövő vasárnap Dunaföldvárra látogatunk és mindent megteszünk, hogy revansot vegyünk az őszi vereségért.

A hozzáállásal maximálisan elégedett vagyok. Egész héten sulykoltuk a játékosoknak hogy a megfelelő hozzáállás a minimum amit elvárunk tőlük, ez ma azért szemmel láthatóan jobb volt mint múlt héten. Ha a támadó zónában hatékonyabbak vagyunk, hamarabb is lezárhattuk volna a mérkőzést, de ma a lényeg a három pont begyűjtése volt. Gratulálok a csapatnak

-fogalmazott Ebedli Zoltán.

NB III. Dél-Nyugati csoport 19. forduló
Érdi VSE – Gárdonyi VSC 1-0 (0-0)
Gól: Monori (47.)

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!