Vereség Pécsen – NBIII

Vasárnap kora délután folytatódott az NB III. Dél-Nyugati csoportjának küzdelmei. Az Érdi VSE felnőtt csapata a PTE-PEAC alakulatához látogatott. A felkészülés nem volt zökkenő mentes csapatunk számára, sérülések nehezítették az összecsiszolódást és öt távozó mellett ót érkező is átalakította az öltözőt. Ebedli Zoltán dolgát nehezítette, hogy Göblyös Dani és Csilus Ádám nem épült fel a rajtra és a Németh G., Farkas B., Kertész B. trió sem volt teljesen százszázalékos állapotban. Ezek után a Kertész F. – Juhász, Papp, Kertai, Pintér – Horváth, Morvai, Rónaszéki – Szabó, Monori, Kincses kezdő futott ki a kezdésre.

Már az első perc előre vetítette milyen mérkőzésre számíthatunk.

1. perc: Baloldali támadás bontakozott ki hazai részről. A beadásra Orbán érkezett és 5 méterről a kapu fölé fejelt!

4. perc: Kapu előtti kavarodásnál Takács elé került a labda, akinek 8 méteres lövését blokkolták védőink.

6. perc: Most jobboldalon vezettek támadást a hazaiak. A beadásra Gelencsér érkezett és 13 méteres lövésébe Juhász szerencsétlenül ért bele így a labda Kertész Ferencet becsapva a kapu jobb oldalába pattant. 1:0

8. perc: Pintér hibájából Archie lőhetett 16 méterről kapura, de Kertész F. szögletre mentett.

18. perc: Kertai kapott sárga lapot.

27. perc: A vendég védelem hibája után Archie került helyzetbe a balösszekötő helyén 9 méterre a kaputól és lövése a kapufa segítségével a jobb sarokban kötött ki. 2:0

29. perc: Kertai adott haza, de nem figyelt arra, hogy Kertész F. kimozdult a kapuból így a labda az üres kapu felé gurult. Szerencsére a vendég kapus az utolsó pillanatban becsúszva lábbal szögletre mentett. A beívelt szögletből Leidl fejelt kapura és a labda már átrepült Kertész kapus fölött, de Kertai a gólvonalról kifejelte a játékszert.

A szünetre kétgólos hátrányban vonultunk az öltözőbe, ahol Ebedli Zoltán a „fejmosás” után két változtatást hajtott végre. Kincses és Szabó az öltözőben maradt helyettük Németh és Farkas lépett pályára a folytatásra.

49. perc: Monor passzolt Rónaszékihez, aki egy átvétel után 18 méterről célba vette a kaput. Paceka a levegőben úszva tolta ki a lövést a felső sarok elől.

52. perc: Pintér baloldali beadása át szállt a hosszúra, ahol Farkas 6 méterről fejelhetett kapura, de Paceka a gólvonalon megfogta a labdát.

61. perc: Morvai jobboldali szögletét Németh 7 méterről fejelte a kapu fölé.

62. perc: Az ellentámadásból Archie 16 méterről centikkel lőtt a bal kapufa mellé.

63. perc: A hazaiaknál Horváth D. helyét Grósz foglalta el  a pályán.

67. perc: Morvai helyett Kertész B. állt be.

73. perc: Takács ível szabadrúgásból a kapu elé és Temesvári 8 méterről a kapu jobb sarkába fejelt, de mindezt lesről tette, így nem változott az eredmény.

77. perc: Takács beszélt ki magának egy sárga lapot.

78. perc: Orbán helyett Lódri állt be.

79. perc: A vendégek középpályása Horváth B. érthetetlenül fejjel kiugratta az ellenfél csatárát. Archie egyedül tört kapura, de megijedhetett Kertész kapustól mert elügyetlenkedte az ordító ziccert. Ez volt Horváth B. utolsó labda érintése a mérkőzésen mivel Katona állt be a helyére.

82. perc: Németh kapott sárga lapot.

89. perc: Takács és Gelencsér helyett Bóka és Lezsák állt be.

Köszönjük szurkolóinknak, hogy ilyen messzire is elkísérték csapatunkat, sajnos nem tudtuk boldoggá tenni őket. Jövő héten vasárnap hazai környezetben fogadjuk a Gárdony csapatát és megteszünk mindent, hogy Érden tartsuk a bajnoki pontokat.

Azt a játék stílust amit játszott az ellenfelünk nem jól reagáltak le, minden párharcot elvesztettük ami ma meghatározó eleme volt a mérkőzésnek. Második félidőben változtattunk, némiképpen javultunk, de még mindig messze voltunk attól a játéktól amit eddig gyakoroltunk. Nem azt kaptam ezen a meccsen a csapattól amit elvárok, de meglepődnék ha a mai teljesítményével bárki is elégedett lenne.

-fogalmazott Ebedli Zoltán

NB III. Dél-Nyugati csoport 18. forduló
PTE-PEAC – Érdi VSE 2-0 (2-0)
Gól: Gelencsér (6.), Archie (27.)

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!