Léket kaptunk Kanizsán – NBIII

Vasárnap a 6. fordulóban Nagykanizsára látogatott felnőtt csapatunk. A hétközi fiaskót szerettük volna feledtetni, de nem egyszerű feladat elé nézett csapatunk. A hazaiak a csoport egyik meghatározó alakulata és feljutási céljaik vannak. Erős kerettel rendelkeznek, dinamikus támadó futballt játszó alakulat.

Tisztában voltunk vele, hogy nagy fába vágjuk a fejszénket. Ebedli Zoltán a Kertész F. – Juhász, Horváth, Fülöp, Németh, Pintér – Göblyös, Farkas – Monori, Pál, Szabó kezdő tizenegyet küldte pályára.

Az első húsz perc mezőnyjátékkal telt el némi hazai mezőnyfölénnyel, de a kapuk nem forogtak veszélybe.

24. perc: Göblyös Kapott sárga lapot.

27. perc: Jobboldali hazai támadás bontakozott ki. Fehér kicselezte Fülöpöt, majd a balösszekötő helyén álló Lőrinczhez passzolt, aki okosan laposan elcsavarta a labdát a hosszú alsó sarokba. 1-0

30. perc: Pál ugratta ki Monorit, aki az alapvonalról visszapasszolt Göblyösnek, aki nagyon előzékenyen lekészítette a labdát a szemből érkező Pál elé. A vendég támadó 13 méteres lövése egy védőn megpattanva centikkel kerülte el a jobb sarkot. A szögletből Monori fejelt a kapu mellé.

32. perc: János érkezett középen egy tökéletes ütempasszra, egy átvétel után Kertész F. mellett a kapuba lőtt 10 méterről. 2-0

35.perc: Varga futotta meg juhászt a baloldalon centerezése négy védőn keresztül eljutott a középen üresen érkező Jánoshoz, akinek nem okozott gondot 6 méterről a kapu közepébe passzolni. 3-0

38. perc: Szabó lőtt 20 méterről kapura, de a labda centikkel elkerülte a hosszú sarkot.

39. perc: Szabó szép cselekkel tört be a védők mögé a jobb oldalon. Középre passzolt, ahol Monori alig maradt le a beadásról.

A szünetben Farkas helyét Kertész B. foglalta el.

57. perc: Juhász helyett Csoma-László állt be.

60. perc: Pintér veszített labdát a középpályán, amiből azonnal kiugratták a hazaiak Lőrinczet. A tavalyi gólkirály kapura lőtt viszont Kertész F. védte a próbálkozást, de a kipattanót az üresen álló Fehér 4 méterről a hálóba bólintotta. 4-0

A középkezdés előtt kettőt cserélt a hazai csapat. Fehér és Szilágyi lement a pályáról helyettük Kondor és Sági állt be.

64. perc: Csoma-László sárgult be.

65. perc: Pál és Göblyös helyett Kürti és Kincses állt be.

67. perc: Pintér kapott sárga lapos figyelmeztetést.

68. perc: Németh lement a pályáról helyette Spinner állt be.

70. perc: Varga és János helyett Józsa és Szinay lépett pályára.

76. perc: Jobboldali szabadrúgásból az élesen kapu elé lőtt labdára Kondor érkezett üresen és 5 méteres fejesét Kertész F. óriási bravúrral hárította. A kipattanót Szinay 3 méterről nem tudta a kapuba juttatni majd a védők felszabadítottak.

80. perc: Godzsajev helyett Szanyi lépett pályára.

85. perc: Szökrönyös is besárgult.

87. perc: Lőrincz buktatásáért Horváth kapott sárga lapot.

89. perc: Kovalovszki kapott sárgát a Monori ellen feleslegesen elkövetett szabálytalanságért.

90. perc: Kondor lerántásáért Kincses kapott sárga lapot.

Sajnos még nem sikerült visszatalálnunk a győzelmi ösvényre, de jövő héten a Paks II csapata ellen mindent megteszünk, hogy ismét örömet szerezzünk szurkolóinknak. Köszönjük, hogy a dél-zalai városba is elkísértek minket kitartó és lelkes szimpatizánsaink.

Első 20-25 percben egész jól működött amit elterveztünk. Utána jöttek az egyéni hibák, és vele együtt a gólok, és szét is estünk. Sajnos olyanokat hibázunk amiket egy ifi csapattól elnézne az ember mert ott még javítható, de ebben az osztályban ezekből rendre gólt kapunk.
Megpróbáljuk a megoldani a problémákat nehogy túl késő legyen.

– fogalmazott Ebedli Zoltán.

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

NB III. Dél-Nyugati csoport 6. forduló
FC Nagykanizsa – Érdi VSE 4-0 (3-0)
Gól: Lőrincz (27.), János (32., 35.), Fehér (60.)