Sima vereség hazai pályán – NBIII

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 5. fordulóját rendezték szerdán. Vendégünk a Dunaföldvár FC csapata bár újonc a harmadosztályban, de egykor magasabb osztályt megjárt labdarúgók erősítik a keretét.

Csapatunk a kupa fiaskó után javítani szeretett volna hazai környezetben. Ezek után ideális foci időben léptek pályára a csapatok. Az Érdi VSE a Kertész – Juhász, Horváth, Fülöp, Pintér – Pál, Morvai, Göblyös, Szabó R., Farkas – Monori kezdővel állt ki.

7. perc: Tóth Á. lépett ki Fülöp mellett egy remek passzal és már csak Kertésszel állt szemben, de 11 méterről célt tévesztett.

10. perc: Tűzijáték az érdi kapu előterében: lövés—blokk—lövés—blokk–lövés—blokk majd a védőknek sikerült tisztázni.

11. perc: Egy perc múlva megismétlődött az előbbi tűzijáték, szerencsére most sem jártak sikerrel a vendégek. Még…

15. perc: Pintér eladott labdája után Görög lépett ki ziccerben, majd centerezett Barthának, aki elől az utolsó pillanatban tisztáztak a védők 8 méterre a kapunktól.

17. perc: Most már nem úsztuk meg. Pál bámészkodott el, így az ellenfél elcsente a labdát és jobbról középre ívelté. Bartha régi önmagát idézve kapásból 12 méterről a bal alsóba bombázott. 0-1

25. perc: Egy baloldali beadásra Fülöp és Urbán egyszerre érkezett és összecsaptak, majd mind a ketten a földre huppantak. A játékszer közben Horváth lábáról visszapattant a földön ülők felé, akik közül csak a támadó pattant fel és 7 méterről a hosszú sarokba lőtt. 0-2

32. perc: Göblyös részesült sárga lapos figyelmeztetésben.

33. perc: Pintér indította Monorit, aki elfutott a szélen, majd Pálhoz játszott, akinek lövését fogta Vukman.

34. perc: Szabó R. 18 méteres életerős lövését csak kiütni tudta a vendég kapus.

35. perc: Majdnem megismétlődött az első gól. Jobboldali beadást követően Bartha 16 méterről kapásból tüzelt, de Kertész védte a próbálkozást.

45. perc: A félidő utolsó pillanataiban kontrázott a vendégcsapat. Bartha ugratta ki Tóth Ákost, aki mint az elején most is eltévesztette a kaput.

Teljesen megérdemelt vendég vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe. Ebedli Zoltán igyekezett rendezni a sorokat, de ekkor még nem változtatott a kezdőcsapaton. A zöld- fehér szimpatizánsok pedig reménykedtek, hogy változik a játék képe. Sajnos nem így lett…

54. perc: Frőhlich  löbbölt be egy szögletet a rövidre jobbról. Gál megcsúsztatta a labdát, ami Pál fején irányt változtatva a kapuba pattant. 0-3

55. perc: Fülöp passzával Pál lépett ki a védők közül és nagy helyzetben elcsavarta a labdát Vukman mellett. Sajnos nem lett gól mert Gál bevetődve a gólvonalról kikanalazta a labdát.

64. perc: Bartha és Frőhlich összjátéka után az egykori érdi középpályás lövését Kertésznek kellett védenie.

67. perc: Farkas adott be jobbról. Monori érkezett a beadásra, de lövése gyengére sikeredett így a védők tisztáztak.68. perc: Farkas helyett Kincses állt be.

68. perc: Urbán hagyta el a pályát, helyére Keringer érkezett.

69. perc: Pált buktatták a tizenhatoson belül…. a síp néma maradt.

72. perc: Bartha vezetgette a labdát majd 18 méterről ballal lövésre szánta el magát. Kertész bravúrral tolta ki a felső sarokba tartó lövést.

75. perc: Kincses-Juhás-Göblyös összjáték után utóbbi lövése szállt a kapu fölé.

77. perc: Pál és Szabó R. lement a pályáról, helyettük Kürti és Csoma- László álltak be.

81. perc: Tóth Á. lement Tóth M. bejött a pályára.

85. perc: Csoma-László lerántásáért büntetőt ítélt Gáspár játékvezető. Pintér higgadtan a balra vetődő kapust becsapva a jobb sarokba lőtt. 1-3

86. perc: Kun helyett Szedmák állt be.

91. perc: Ezt a félidőt is egy gyors vendég kontra zárta le. Bartha lépett ki a védők közül, majd rávezette Kertészre a labdát és a kiszolgáltatott hálóőr mellett a bal alsóba passzolt. 1-4

Azt mondják, az is szép ebben a spotágban, hogy máris jön a lehetőség a javításra. Vasárnap Nagykanizsára látogatunk és Zalából igyekszünk elhozni a bajnoki pontokat és megkezdeni a felzárkózást a tabellán. Köszönjük szurkolóink támogatását és bíztatását a nehéz helyzetben is.

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

Sajnos kútban vagyunk, az utóbbi két bajnokin 3 öngólt rúgtunk!! Ha mással nem ezzel biztos történelmet írtunk. A védelmünk sebezhető, de sokat változtatni nem tudunk, egyszerűen nincs más lehetőségünk. Ellenfelünk magasan fölénk nőtt, főleg az első játékrészben mutatkozott meg a különbség. A második félidőben némileg feljavultunk, de ez már sok mindenre nem volt elegendő és az öngól mellé még le is kontráztak minket. Szinte mindenben javulnunk kell, de a legfontosabb, hogy a védekezésünk stabilabbá váljon.

– foglalta össze Ebedli Zoltán.

NB III. Dél-Nyugati csoport 5. forduló
Érdi VSE – FC Dunaföldvár 1-4 (0-2)
Gól: Pintér (-büntetőből 85.) ill. Bartha (17., 91.), Urbán (25.), Gál (54.)