Siker a Mol Magyar Kupában – NBIII

A 2023/24 évi Mol Magyar Kupa első fordulójában Szepetneken vendégeskedett felnőtt csapatunk. Vendéglátónk a Zala Vármegyei I. osztályában szerepel. Sajnos az időjárás rányomta a bélyegét a mérkőzés színvonalára.

A kétnapos esőzés folytán a játékteret több víztócsa borította, ami lehetetlenné tette, hogy a két csapat tetszetős, játszós focit mutasson be. A lapos passzok, cselek, fineszes megoldások helyét átvette a küzdés, a labda tócsából való kivezetése, a brusztolás. Ebben egyenlő partnernek bizonyultak a hazaiak és kiegyenlített első félidőt láthattak a szép számban kilátogató nézők.
Ebedli edző a Kertész F. – Juhász, Horváth, Fülöp, Németh – Farkas, Morvai, Révész, Pintér – Kürti, Monori, tizenegynek szavazott bizalmat a kezdésnél.

1.perc: Millei lépett ki a védők közül eltolta a labdát Kertész F. mellett és elesett… a játékvezető tovább-ot intett mivel a vendég kapus nem szabálytalankodott a csatárral szemben.

17.perc: Farkas indította Kürtit, aki átívelt a baloldalon érkező Némethez, akinek lövése centikkel kerülte el a kaput.

18. perc: Farkas cselezgetett a jobb szélen, beadására Monori érkezett a rövidre és kapura perdítését bravúrral védte a hazai kapus.

20. perc: Orsós ugrott ki a védők közül, akit Révész a büntetőterület előtt elsodort. Révész jutalma sárga lapos figyelmeztetés.

36. perc: Németh jobboldali szögletét Fülöp középről 5 méterről fejelte a kapu mellé.

45. perc: Németh 30 méteres szabadrúgását fogta mellre a hazaiak kapusa.

A csapatok gólnélküli döntetlennel vonultak pihenőre. A szünetben Révész helyét Kertész B. foglalta el. A második játékrészben egyre többet támadott az Érdi csapat, de csak meddő mezőnyfölényt tudott kialakítani, ami később szerencsére gólokban is megmutatkozott.

52. perc: Ígéretes helyzetben Farkas 16 méterről fölé-mellé lőtt.

57. perc: Millei lement, Dömötör beállt.

61. perc: Németh baloldali beadását Kürti tiszta helyzetben 7 méterről a kapu mellé fejelte.

65, perc: Németh jobboldali szögletét a gólvonalról fejelték ki a védők szögletre. Most Morvai ívelte be a szögletet, de Farkasnak 6 méterről a kapu mellé fejelte a labdát.

68. perc: Csavari 23 méteres életerős lövését Kertész F. öklözte szögletre.

69. perc: Bános lépett be a 16-oson belülre és 10 méteres lövését megint a vendég kapusnak kellett hárítania. A szögletből Rákhelyi szépen bólintott a bal sarokba. 1-0

70. perc: Kürti 17 méteres lövése a lécet érintve hagyta el a játékteret.

71. perc: Morvai baloldali szögletét Farkas fejelte középre és Monori 3 méterről a kapu közepébe belsőzött. 1-1

73- perc: Morvai és Németh lement a pályáról helyettük Göblyös és Szabó R. állt be.

78. perc: Orsós helyett Pál M. állt be.

79.perc: Kertész F. tértölelő kirúgását Kürti tovább csúsztatta, amivel Monori ziccerben lépett ki, elemelte a labdát a kifutó kapus mellett, aki elütötte a csatárt. Büntető! Az ápolás miatt a  11-es elvégzése átcsúszott a 80. percbe. A letett labda mögé Pintér állt és higgadtan a jobb sarokba lőtt. 1-2

85. perc: Fülöp sárgult be.

86- perc: Bános lement a pályáról, helyette Déri állt be.

87. perc: Farkas elhagyta a pályát, helyére Spinner állt be.

88. perc: Monori a jobb szélről csavart a kapu elé és a fél perce pályán lévő Spinner 5 méterről tiszta helyzetből a kapu mellé rúgta.

89. perc: Kertész B. kapott sárgát.

91. perc: Üst kapott sárga lapot.

92. Perc: Kürti lement, helyette Kincses állt be.

Küzdelmes mérkőzésen elértük minimális célunkat és a kupa második fordulójának is a részesei leszünk. Ellenfelünk minden dicséretet megérdemel, mert a játékra alkalmatlan pályán küzdeni tudásával kiegyenlítette az erőviszonyokat. Sok sikert kívánunk a Szepetnek csapatának a megyei bajnokság csatározásaihoz. Köszönjük szurkolóink támogatását! Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

Nehéz körülmények között játszottunk, ahol inkább a küzdelem dominált, mint a futball. A csapatunk erejét mutatja, hogy végül győztesen hagytuk el a pályát és várhatjuk a következő sorsolást a kupában.

– értékelt szűkszavúan Ebedli Zoltán.

MOL Magyar Kupa 1. forduló 
Szepetnek SE – Érdi VSE 1-2 (0-0)
Gól: Rákhely (69.) ill. Monori (71.), Pintér (84. – büntetőből)