Fiaskó a listavezető otthonában – NBIII

Felnőtt csapatunk a második (hétközi!) fordulójában a csoport egyik esélyeséhez a Szentlőrinc alakulatához látogatott.

Ellenfelünk az első fordulóban magabiztos sikert (0-4) könyvelhetett el idegenben a Kaposvár csapata ellen. Tudható volt, hogy a nemtitkoltan feljutást dédelgető Szentlőrinc nehéz ellenfél lesz, de bízva a sikeres bajnoki kezdés folytatásában és a több órás utazás ellenére ponttal vagy pontokkal szerettünk volna hazatérni. Sajnos ez nem sikerült. Nagyon nem..
Csapatunk a Kertész – Juhász, Horváth, Fülöp, Németh – Göblyös, Farkas, Morvai, Pintér – Pál – Monori összeállításban kezdte a mérkőzést.

Az első negyedóra hajtós, jó iramú mezőny béli küzdelmet hozott, némi hazai fölénnyel, de helyzetek nélkül.

18. perc: Egy rosszul hátra passzolt átadást Monori csípett el. Eltolta a labdát Tamás mellett, aki szabálytalanul állította meg az érdi támadót. Sárga lap!!! Monori egyedül törhetett volna kapura…. ennek később lesz jelentősége.

20. perc: Morvai balloldali szögletére Fülöp érkezett a rövid saroknál, de az utolsó pillanatban tisztáztak előle a hazai védők.

27. perc: Tetszetős hazai adogatás után Novák fordult a kapu felé a labdával majd 17 méteres lövése alig ment el a jobb kapufa mellett.

30. perc: Jobboldalról végezhetett el szögletet a hazai csapat. A belőtt labdát a röviden tovább csúsztatták és a hosszún érkező Tamás a lécre fejelt. A játékszer a gólvonal környékén a földre majd kifelé pattant. A játékvezető nem jelzett semmités a játék tovább folytatódod (kb. 10-15 másodpercig!!), amikor az asszisztense mégis gólt jelzett. Katona sporttárs megadta a gólt.  1-0

A dolog érdekessége, hogy miért kell ennyit várni az ítélettel, ha bent volt a fejes… a másik érdekesség, hogy a 18. percben elkövetett szabálytalanság után a „gólszerzőnek” nem kellett volna már a pályán lennie…. Ezután (némi olajozással) beindult a hazai gépezet.

32.perc: Rétyi lépett ki védők közül, de hatalmas helyzetben Kertészbe rúgta a labdát.

39. perc: Novák a félpályától indulva középen egészen 17 méterig vezette a labdát és erős löketét Kertész vetődve hárította.

40. perc: Novák lépett ki a védők közül középen ziccerben. Rávezette a labdát Kertészre és elszerette volna csavarni a kapus mellett, de a vendég hálóőr óriási bravúrral hárítani tudott.

41. perc: Kesztyűs adott középre balról és az egyedül felugró Novák senkitől sem zavartatva a kapu bal sarkába bólintott. 2-0

A szünetben természetesen a hazai öltözőben lehettek elégedettebbek, de cserélt mind a két szakvezető. Hazai oldalon Németh M. elhagyta a pályát és Kiss-Szemán állt be. A vendég Érd kettőt cserélt. Pál és Németh G. helyére Kürti és Szabó R. állt be. Sajnos a meccs onnan folytatódott ahol a szünet előtt abba maradt.

47. perc: Rétyi került nagy helyzetbe, de Kertész megint a helyén volt.

49. perc: Keresztes 20 méteres átlövése alig kerülte el a felső sarkot.

54. perc: Kürti kapott sárga lapot. Legalább ebben egyenlő lett az állás….

56. perc: Egy jobboldali szögletet követő kavarodásban Kesztyűs elé pattant a labda, akinek 5 méteres lövését lábbal védte az Érdi „cerberus”.

60. perc: Havas helyett Ulrich folytatta a mérkőzést hazai oldalon.

64. perc: Farkas pedig Kincsesnek adta át a helyét a pályán.

66. perc: Novák lépett ki a labdával a jobbösszekötő helyén és önzetlenül keresztbe passzolt Kiss-hez, akinek már csak az üres kapuba kellett helyeznie a labdát. 3-0

72. perc: Rétyi baloldali szögletből kapura csavarta a labdát. Kertész a léc alól ütötte ki a játékszert.

75. perc: Kürti baloldali beadása a felfutó Juhász elé került, aki kapu felé lőtte és az ötösön gólra éhesen helyezkedő Monori a felső sarokba bombázta a labdát. 3-1

76. perc: Novák lement a pályáról Szabó Z. pedig beállt.

80. perc: Réty pár csel után tiszta helyzetből 15 méterről lőtt, de Kertész megint bravúrral hárított. A kipattanót Ulrich az üres kapura lőhette 10 méterről, de a védők becsúszva önfeláldozóan menteni tudtak. A meccs legnagyobb helyzete maradt kihasználatlanul.

88. perc: Rétyi-Kiss-Rétyi összjáték után az utóbbi kapásból lőtt a léc alá 11 méterről. 4-1

90. perc: Medgyesi és Rétyi lement. Major és Cserneczky bejött a hazai oldalon. Göblyös és Monori lement. Révész és Csoma-László bejött a vendégoldalon.

92. perc: Kincses vezette kereszbe a labdát, majd lekészítette Csoma- László elé, akinek 16 méteres lövését Héninger a kapu fölé tolta.

Sajnos ez a mérkőzés nem a mi szájunk íze szerint alakult, de elemezve és kijavítva a hibákat még nagyobb elánnal vetjük magunkat harcba a következő mérkőzésen. Köszönjük szurkolóinknak a bíztatást.

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

Sajnos nem tudtuk érdemben felvenni a versenyt ellenfelünkkel. A meccs két periódusában voltak jó momentumaink, de csapat védekezése sebezhető volt. Tanulnunk kell a hibákból és javítani szombaton a Magyar Kupában.

– értékelt Ebedli Zoltán.

„Gratulálok a játékosaimnak mert minden győzelemnek örülünk, de nem egészen tetszett, amit a pályán láttam. Az első gólig lassan, komótosan, iramváltások nélkül futballoztunk, amit le tudott tolódni az Érd ezért nem volt komolyabb lehetőségünk. Ahogy egy kis tempót tudtunk diktálni jöttek a helyzetek. Felállt védelem ellen az első gól fontos, ahogy azt megszereztük a többi jött sorban, de nagy tanulság, hogy a le kell tudni zárni a mérkőzést és akkor nem kell izgulni a végén. Van hiányérzetem, de természetesen gratulálok a srácoknak. Jó munka volt, megyünk tovább.”

– foglalta össze Pichler Gábor.

NB III. Dél-Nyugati csoport 2. forduló
Szentlőrinc SE – Érdi VSE 4-1 (2-0)
Gól: Novák (30., 41.), Kiss (67.), Rétyi (88.) ill. Monori (75.)