Sikeres nyitány – NBIII

Hazai környezetben kezdte meg felnőtt csapatunk az idei bajnoki évet. Ellenfelünk az Imrik László által dirigált Fehérvár II. fiatalokból álló, sokat futó, de rutintalan csapat benyomását keltette. A mérkőzés képét tekintve a vendégekre nézve hízelgő a végeredmény. Egy félszezonra elegendő ziccert hagytunk kihasználatlanul és a végén még izgulnunk kellett, hogy megszerezzük a három bajnoki pontot. A jövőben jobban kell sáfárkodnunk a kínálkozó lehetőségeinkkel, ha izgalom mentes mérkőzést szeretnénk játszani.

3. perc: Monori tört be a 16-oson belülre az alapvonal közelében és már beállt a védője elé, amikor az hátulról fellökte. Büntető már a harmadik percben ….. gondolta mindenki ..de nem! A játékvezető nem merte befújni az egyértelmű 11-est….

5. perc: Göblyös csípett el egy átadást 30 méterre a Fehérvári kaputól és látva, hogy Gergely kapus kint kószál a kapujából megpróbálta átemelni a vendég hálóőrt. Sajnos egy métert tévedett és a labda a kapu fölé szállt.

11. perc: Egy ügyes mélységi indítással Ambach lépett ki, de 13 méteres lövését Horváth becsúszva blokkolta.

17. perc: Jobboldali beadás után megint Ambach villant. A levegőben úszva félfordulattal lőtt kapura, de Kertész könnyedén hárított.

18. perc: Egy gyengére sikeredett hazaadást Monori csípett el. Rávezette a labdát a kapusra, de „ajtó-ablak” helyzetből a kapufára passzolt. A kipattanó Kürti elé került, aki kisodródva már csak a kapusba tudta lőni a játékszert.

26. perc: Rétfalvi kapott sárga lapot a Némethhel szembeni szabálytalanságért. A szabadrúgásból a kapu elé ívelt labda a kavarodásban Monori elé pattant, akinek 5 méteres lövésébe Gergely reflex-el bele tudott kapni, ami így a kapu fölé pattant. A szögletből Fülöp fejelt 4 méterről kapura és a vendég hálóőr a vonalon védett megint hatalmasat.

29. perc: Göblyös indította Némethet a baloldalon, akinek beadásából Kürti 12 méterről fejelt a kapu fölé.

32. perc: Gyors kontra! Horváth—Farkas—Monori volt a labda útja. Utóbbi megfutotta védőjét és pontos passzal hozta helyzetbe Kürtit, akinek 11 méteres lövését az utolsó pillanatban becsúszva blokkolták a vendég védők.

40. perc: Göblyös sokadszorra indította a bal szélen Némethet, de pontos beadását Farkas a vendég kapus ölébe fejelte.

41. perc: Pintér balról átívelt a hosszú oldalra, ahol gubacsi érkezett üresen, de fejese elkerülte a vendégek kapuját.

44. perc: Gubacsi jobboldali éles beadásáról Monori és Kürti is lemaradt a kapu torkában.

Mint látható majd egy tucat helyzet sem volt elegendő, hogy vezetés birtokában vonuljunk az öltözőbe…maradt a 0-0. A játék képe viszont bíztató volt a folytatást tekintve. EbedliZoltán nem is változtatott a csapaton a szünetben.

50. perc: Szinte ott folytattuk, ahol abbahagytuk! Monori szerzett labdát a kaputól 35 méterre. Rávezette a labdát a kétségbeesett védőkre és két csel után a kapussal szemben 11 méterről mellé lőtt!!

54. perc: Monori—Gubacsi—Monori volt a labda útja. A hazai támadó három emberen verekedte át magát, de 7 méteres lövését az utolsó becsúszó védő blokkolni tudta.

56. perc: Németh elhagyta a pályát. Helyette Pál folytatta a meccset.

57. perc: Morvai kapott sárgát.

59. perc: Kürti baloldali beadását Pál mellel maga elé tette, de éles szögből leadott lövését lábbal védte Gergely.

60. perc: A vendégeknél Berki lement és Cserkúti-Németh állt be helyette.

63. perc: Kürti ugratta ki a félpályáról Monorit, aki megint rávezette a védőkre a labdát, megint kicselezte őket, most viszont higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett 10 méterről. 1-0 !

68. perc: Jobboldali vendég szöglet után Kovács csavarta kapura a labdát, de Göblyös a gólvonalról visszafejelte azt a mezőnybe.

70. perc: Kürtinek fejeződött be a mérkőzés. Helyére Szabó állt be.

73. perc: Balogh 25 méterről kapura lőtt, de Kertész könnyedén ölbe kapta a labdát.

76. perc: Farkas és Monori helyett Révész és Csoma-László állt be.

79. perc: Kovács tologatta balról befelé a labdát. Több hazai védőnek is alkalma lett volna szerelni a támadót, de csak „ímmel-ámmal” támadgatták, aminek meg lett az eredménye. Kovács 15 méterről a kapu közepébe vágta a labdát. 1-1! Hidegzuhany!!!

80. perc: Révész kapott sárga lapos figyelmeztetést.

82. perc: Gubacsi jobbról átívelt a hosszúra, ahol Szabó érkezett, de 6 méteres lövése elakadt egy vendég védőben.

86. perc: Cserkúti- Németh 20 méteres lövését védte Kertész vetődve. A kipattanó Kovács elé került, aki 5 méterről a kapu fölé bombázott… lesről.

88. perc: …és jött a csattanó! Pál cselezgetett a 16-oson belül. Lövését még lábbal hárította a vendégek kapusa, de a kipattanó megint Pál elé került, aki másodjára a bal sarokba „stukkolta” a lasztit. 2-1!!

A hátralévő pár percben említésre méltó esemény már nem történt. Felnőtt csapatunk így sikerrel indította az új bajnoki évadot. Köszönjük szurkolóink bíztatását.

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

Magunknak nehezítettük meg a mai mérkőzést. Megvoltak a lehetőségeink (főleg az első félidőben), hogy akár több góllal is vezessünk, de sajnos ezek többsége ma kimaradt és a végén még izgulni kellett, hogy meglegyen a győzelem. Örülök, hogy sikerrel kezdtük az új szezont. Szerdán már újra pályára lépünk, ahol a hibák számát csökkenteni kell, ha pontot vagy pontokat szeretnénk szerezni az egyik bajnok esélyes otthonában.

– összegzett Ebedli Zoltán

 

„A helyzetek alapján az Érd lezárhatta volna a mérkőzést, de úgy érzem játékban egyenlő ellenfelei voltunk a hazaiaknak. Sőt játékban föléjük is kerekedtünk. A labdarúgás már csak ilyen, aki berúgja a helyzeteit az megnyeri a meccset, de úgy érzem a döntetlenre rászolgáltunk volna. Gratulálok a játékosaimnak. Ez egy új csapat, 20 játékosunk kicserélődött és hat hét alatt kellett csapatot csinálnunk. Úgy érzem ma is bizonyítottuk, hogy tudunk csapatként játszani, küzdeni. Erre a játékra alapozhatunk a jövőt tekintve.”

– értékelt Imrik László.

Pál Szabolcs hajrában szerzett góljával, sikerült itthon tartani mind a három bajnoki pontot.

NB III. Dél-Nyugati csoport 1.forduló 
Érdi VSE – Fehérvár II. 2-1 (0-0)
Gól: Monori (63.), Pál (88.) ill. Bertók (79.)