Bíztató teljesítmény az első edzőmeccsen – NBIII

Július első napján 11 órai kezdéssel a Kozármisleny NB II csapatát fogadtuk edzőmérkőzésen az Ercsi úti sporttelepen. Ellenfelünk a sikeresen megvívott osztályozó után Acél Zoltán irányításával egy nyugodtabb idényre készül a Nemzeti Bajnokság második osztályában. A hazai Érdi VSE is egy kis átalakuláson megy át. Voltak távozók (Pallagi, Gajda, Fügedi) és vannak újonnan érkezők (Juhász, Horváth, Monori, Spinner). Mind a két alakulat a felkészülés „erőgyűjtési” szakaszában van ezért az eredmény talán még másodlagosnak mondható, inkább a kellő terhelésen van a hangsúly. Ennek ellenére kimondottan élvezetes, hajtós, látványos mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók.

Az ÉVSE a következő összeállításban lépet pályára: Kertész F. – Juhász, Horváth, Fülöp, Pintér – Morvai, Göblyös, Farkas, Kürti, Pál – Monori.

Az első játékrészben csapatunk a fáradt lábak ellenére méltó ellenfele volt az egy osztállyal magasabban szereplő Mislenyieknek. Sőőőt…. Tetszetős labdatartás és labdajáratás mellett remek támadásokat vezettünk és több helyzetet is kialakítottunk az ellenfél kapuja előtt, amikből hármat gólra is váltottak a játékosok. A szünetben 3:1 re vezetett csapatunk. Ebedli edző öt helyen változtatott a szünetben és folyamatosan további cseréket hajtott végre a második félidőben. Ebben a játékrészben már egy kicsit a vendéget uralták a játékot és egyenlíteni is tudtak a vége előtt. Összességében egy jó kis meccset láttunk, ami bele illett a felkészülés menetébe. A játékosok becsülettel beletették a „kilométereket” a mérkőzésbe és még színezni is volt erejük azt. Bizakodásra adnak okot a látottak.

Mai napon a fő hangsúly a játékosok terhelésén volt. Ehhez képest voltak bíztató jelek a játékunkban. Messzemenő következtetéseket azonban nem szabad egyelőre levonni a felkészülési meccsekből. Az új játékosok beépítésének első lépése is ezen a mérkőzésen volt. Jó benyomást tettek, remélem még stabilabbak leszünk általuk.

-foglalta össze a látottakat Ebedli Zoltán.

Felkészülési mérkőzés
Érd-Kozármisleny 3-3 (3-1)
Gól: Kürti (2), Monori

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!