Vereség és vízi foci Ajkán

Az NB III. Nyugati csoportjának 32. fordulójából még hátralevő mérkőzésére került sor kedden. Az őszi mérkőzésen nyerni tudtunk mostani vendéglátónk ellen, akik így nem csak előnyük megtartására (a Nagykanizsával szemben) de a visszavágásban is reménykedtek. Csapatunk pedig a múlt hétvégi fiaskót szerette volna feledtetni és egy esetleges bravúrral egyet előre lépni a tabellán. Ennek fényében indult a találkozó.

7.perc: Pál jobbról adott a kapu elé és Csoma-László csuka mozdulattal fejelt a kapu fölé.

15.perc: Az első nagy helyzet! Egy baloldali laposan belőtt labdát Balázs 11 méterről az érdi kapu mellé belsőzött.

24. perc: Pál megint jobbról ívelt a kapu elé, de Szabó fejéről az utolsó pillanatban ütötte el a labdát Héninger. A kipattanóra nem érkezett érdi játékos.

30. perc: A semmiből megszerezte a vezetést a Veszprém. Gálfi fordult a kapu felé és18 méterről eleresztett lövése a vizes füvön megcsúszva a kapu bal sarkába vágódott. 1-0

32. perc: Még fel sem eszméltünk a kapott gól utáni sokkból, máris jött a második hazai találat. Gubacsi és Major ütközött a büntetőterületen belül, mind a ketten a földre huppantak. A mérkőzés játékvezetője pedig a tizenegyes pontra mutatott. A labda mögé Iszlai állt és a jobbra vetődő Kertészt becsapva a kapu bal oldalába helyezett. 2-0

42. perc: Zachán 19 méteres lapos lövését tolta szögletre Kertész. A sarorúgás után Major lőhetett kapura, de 9 méteres lökete a vendég kapus kezében landolt.

A szünetre 2-0 ás hazai vezetéssel vonultak a csapatok. Ebedli Zoltán nem változtatott csapatán, ellenben Pető Tamás igen. Dömötör helyét Horváth foglalta el.

53. perc: Kincses kapott sárgát az ellenfél visszarántásáért.

55. perc: Zachán gondolt egyet és 20 méterről megcélozta az érdi kaput. Lövése a felső lécen csattant.

56. perc: Balázs lement a pályáról helyére Molnár állt be.

57. perc: Gubacsi elhagyta a játékteret helyette Kürti állt be a folytatásra.

61. perc: Kettőt cserélt a hazai csapat. Major és Iszlai lement, Bartusz és Takács beállt.

63. perc: Bartusz megnyert egy párharcot és egyedül tört a kapu felé és 16 méteres erős, lapos sarokra tartó lövését Kertész bravúrral védte.

65. perc: Megint Bartusz került ziccerbe egy érdi védelmi hiba után, de Kertész óriási bravúrral lábbal hárítani tudott.

67. perc: Kettőt cserélt a vendégcsapat. Csoma-László és Kincses helyett Révész és Gajda állt be.

68. perc: Kürti jobb oldali beadását A hosszún Farkas fejelte kapu felé. A labda a menteni igyekvő Zachán  kezéről pattant a földre. Az egyértelmű büntetőt csak a játékvezető nem látta annak!!! Sajnos VAR nincs ezen a szinten….

72. perc: Az egyre erősödő eső felhőszakadássá fajult és a játékvezető megszakította a mérkőzést. A csapatok 5 perc után folytatták a meccset.

79. perc: Pallagi 30 méteres szabadrúgásból élesen a kapu elé lőtte a labdát, amiről a hosszú oldalon berobbanó Pintér csak centikkel maradt le.

81. perc: Gálfi lement a pályáról, helyére Tóth állt be.

92. perc: A meccs lezárásaként Pál kapott sárga lapos figyelmeztetést.

Sajnos amit elterveztünk első félidőre azt keresztül húzta egy büntető és egy átlövés, második félidőben feljebb toltuk a védekezést és lehetőségeinkhez mérten változtattunk. Próbáltuk a veszprémi védelmet feltörni a széleken, ami néhányszor sikerült is és egy büntető is elmaradt. Ma sajnos nem jött össze a gól pedig megérdemeltük volna.

– mondta Ebedli Zoltán.

NB III. Nyugati csoport, 32. forduló
Practical VLS – Érdi VSE  2-0 (2-0)
Practical VLS: Héninger – Balogh, Dobsa, Zachán – Major (Bartusz 60.), Balázs (Molnár B. 55.), Gálfi (Tóth L. 80.), Somogyi, Iszlai (Takács M. 60.), Baldauf – Dömötör (Horváth H. 46.)
Vezetőedző: Pető Tamás.
Érd: Kertész – Gubacsi (Kürti 57.), Fülöp, Pallagi, Pintér – Farkas, Kincses , Morvai, Csoma-László B. (Gajda 67.), Szabó – Pál
Vezetőedző: Ebedli Zoltán
Gól: Gálfi (30.), Iszlai (33. -büntetőből)