Izzadságszagú döntetlen Óbudán!

Vasárnap délután remek focira alkalmas időben Óbudán volt jelenése felnőtt csapatunknak. A csoport egyik meghatározó alakulata a III. Ker. TVE volt az ellenfelünk. A két csapat múltbéli összecsapásaiból kiindulva sejteni lehetett, hogy izgalmas nagy csatát hozó meccsre számíthat a szépszámú nézősereg, akik között feltűnt egy-két egykori válogatott labdarúgó. A mérkőzés rangját még az is emelte, hogy a két csapat egymás nyakán áll a tabellán két pont különbséggel. Vendég siker esetén helycsere állt fenn. Ennek tudatában estek egymásnak a felek.

Nyoma sem volt a kezdeti tapogatódzásnak. Olyan iramot diktált mind a két alakulat, mintha nem lenne holnap. Egymást váltották a párharcok a labdaszerzések…egyszóval lüktetett a pálya.

7. perc: A hazaiak szereztek harcosan labdát a baloldalon a 16-os oldalvonala és a partvonal között. Tóth a megszerzett labdával befelé indult és a kapu elé löbbölte a játékszert. Pontosan az ötösön álló Elek fejére, aki köszönte szépen a lehetőséget és a kapu baloldalába bólintott. 1-0

13. perc: Bal oldalon bontakozott ki egy érdi ellentámadás. Morvai  az oldalvonal mellől álomszép –a védők mögé területbe—átadással ugratta ki Farkast. Az érdi gólvágót csak szabálytalanul tudta megállítani Lapu a büntetőterületen belül. Tizenegyes! Lapu az eset után sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A letett labda mögé Pintér „Nixon” állt és higgadtan a balra vetődő kapus mellett a jobb sarokba helyezett. 1-1

19. perc: Megint labdaszerzés a veszélyzónában és megint Tóth adott a kapu elé, de szerencsére ott most nem talált kék-fehér támadót, így a védők felszabadítottak.

Az iram nem változott csak a kapuk nem forogtak veszélyben 20 percen át. A mezőnyben továbbra is folyt a jó iramú, kemény küzdelem.

41.perc: Pallagi 35 méteres szabadrúgásból ívelt Pál elé, aki megnyerte a párharcot ellenfelével szemben csak a labdát „hagyta el”. Sajnos így oda lett a nagy gólszerzési lehetőség.

A pihenőre döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok. Ebedli Zoltán változtatott a csapaton. A gólszerző Pintér helyett Kürti állt be.

54. perc: Barczi fordult 25 méterre a kapu felé, bevezette a labdát a 16 oson belülre, de lövése lepattant a blokkoló védőről. A játékszer Kulcsár elé került aki éles szögből lőtt, de a védők megint útját állták a labdának.

56. perc: Kozics jobbról élesen a kapu elé lőtt szabadrúgása helyzetben találta a társakat, de lökés miatt kifelé ítélt szabit a játékvezető.

58. perc: Cseszneki lépett volna ki a védők közül, de Gajda becsúszva az utolsó pillanatban tisztázni tudott.

63. perc: Cseszneki és Kulcsár helyett Papp és Borbély állt be.

65. perc: Kozics végzett el szabadrúgás 23 méterre az érdi kaputól. Életerős lökete a felső lécen csattant a kipattanót Pál fejelte szögletre a berobbanó hazai támadók elől.

73. perc: Gajda kapott sárga lapot időhúzásért.

74. perc: Göblyös hagyta el a játékteret helyette Kincses lépett pályára.

77. perc: Papp jobb oldali beadására Elek érkezett a legjobban, de 5 méteres fejesét Kertész bravúrra tolta léc fölé. Ez volt a támadó utolsó mozzanata a meccsen.

78. perc: Elek helyét Szabó D. foglalta el.

80. perc Pál és Farkas lement a pályáról Csoma-László és Németh álltak be helyettük.

85.perc: Kürti sárga labda elrúgásért.

89. perc: Barczi jobb oldali szabadrúgása a rövidre berobbanó Erdeiről pattant a kapu mellé.

90. perc: Kozics lerántotta Csoma- Lászlót ezért ő is sárgalapot kapott.

Küzdelmes mérkőzésen megdolgoztunk az idegenbeli egy pontért ami még sokat érhet.

Köszönjük szurkolóink kitartó biztatását. Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

 

Elégedett vagyok a megszerzett ponttal, tekintve hogy voltak hiányzóink és nem mindenki a megszokott helyen játszott. Volt amin javítani kell, levonni a tanulságokat és játékban picit előre lépni. Ami pozitív hogy egy telt házas rangadó hangulatú mérkőzést játszottunk ami plusz motiváció volt a srácoknak.

– szögezte le, Ebedli Zoltán.

Jó rangadó volt. Azt kaptam az Érd -től amit vártam. A mai meccsben Zolinak (Ebedli Zoltán) több volt az öröme. Mi próbáltunk építkezni, játszani az Érd igyekezett ezt elrontani, ami sikerült is. Ami bántó számomra a támadójátékunk csődje. Tudtuk, hogy stabil, masszív az Érd, de megvoltak a területek, ahol megfoghattuk volna őket. Nem jöttek az utolsó passzok a pontrúgásaink tragédiák voltak nem tudtunk mögéjük kerülni, Egyszóval a támadójátékunk nem úgy működött, ahogy azt megszoktuk. Gratulálok az Érd-nek amiért jött szerintem elvitte, mi kicsit szomorúak vagyunk. Mindenki láthatja ez a Kerület más mint a fél évvel ezelőtti, mind fizikálisan, mind akaratban.

– húzta alá, Aczél Zoltán.

NB III. Nyugati csoport 27. forduló
III. Kerületi TVE – Érdi VSE 1-1 (1-1)

Érd: Kertész, – Szabó, Fülöp, Pallagi, Gajda, – Morvai, Pintér (Kürti 46.), Révész, Göblyös (Kincses 74.), Farkas B. (Németh 81.), – Pál. (Csoma-László B. 81.)
Vezetőedző: Ebedli Zoltán
III. Kerület: Hajagos, – Cseszneki, Elek, Erdei, Egerszegi, – Tóth Z., Lapu A., Kozics, Schuszter, – Barczi, Kulcsár
Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gól: Pintér (14.)-büntetőből, ill. Elek B. (7.)