Folytatjuk jó szériánkat!

Az őszi mérkőzésüket lemásolva megérdemelten tartottuk itthon a három bajnoki pontot. A mezőnyjátékot tekintve kiegyenlített mérkőzésen a lehetőségeivel jobban sáfárkodó hazai csapat érvényesíteni tudta a papírformát.

Borongós időben indult a mérkőzés és a csapatoknak is kellett egy kis idő, hogy bemelegedjenek. Ahogy mondani szokták tapogatódzással telt az első negyedóra, amit egy nagy zalaegerszegi lehetőség zárt le.

15.perc: A balösszekötő helyén kilépő zalai támadó 5 méterről leadott lövését Kertész védte bravúrral.

 1. perc: Pál bal oldali beadását Szabó háttal a kapunak mellre vette a védő szorításában és ollózó mozdulattal kapura húzta. Németh a vonalon fogta meg a játékszert. 
 2. perc: Pallagi élesen kapu elé belőtt szabadrúgását az utolsó pillanatban fejelték ki a védők Pál elől. 
 3. perc: Göblyös-Gubacsi-Farkas volt a labda útja és utóbbi beadását Szabó az ötösön nem találta el rendesen és így a labda keresztbe elgurult a kapu előtt. 
 4. perc: Göblyös 16 méteres középre tartó életerős lövését védte Németh. 
 5. perc: Tullner kapott sárgát Csoma-László felrúgásáért. 
 6. perc: Pál jobbról remekül csavart a kapu elé és a berobbanó Csoma-László mindenkit megelőzve a hosszú sarokba csúsztatott.1-0 

A szünetben egyik szakvezető sem cserélt.

 

 1. perc: Gajda belépője ért sárga lapot. 
 2. perc: Jobb oldali zalaegerszegi támadás alakult ki. Baloteli beadására Fábián érkezett középen, de Révész az utolsó pillanatban önfeláldozó becsúszással menteni tudott 
 3. perc: Kettős csere a hazai csapatnál. Gajda és Pál elhagyta a játékteret. Helyettük Németh G. és Pintér állt be 
 4. perc: Fábián helyett Csóka lépett pályára. 
 5. perc: Pallagi a 16-os sarkáról a kapu elé lőtte a labdát és a vendég védők a kapu torkából mentettek. 
 6. perc: Eldőlt a mérkőzés! Németh 23 méterre (!!) a kapujától ki akarta cselezni Pintért, aki elvette a kapustól a labdát. Közben Németh le akarta rántani az érdi játékost, de ez a terve sem sikerült. Ezek után Pintér 23 méterről az üresen tátongó kapuba emelt. 2-0 Az eset után a vendég kapus sárga lapos figyelmeztetésben részesült. 
 7. perc: Szabó helyett Kincses állt be. 
 8. perc: Kettős csere a vendégeknél. Baloteli és Jóna lement a pályáról Varga és Mulasics beállt. 
 9. perc: Mind a két csapat cserélt. Tullner helyett Sebestyén állt be a vendégeknél. A hazaiaknál Farkas helyett Kürti lépett pályára. 

Köszönjük szurkolóink buzdítását. Hajrá Érd!

 

Első húsz percben csak kerestük magunkat, nem igazán tudtuk felvenni a gyorsan játszó ellenfelünk ritmusát. Utána fokozatosan javult a játékunk és a vezetést is megszereztük. Második félidőben már zömmel mezőny játék folyt, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Második találtunk egy remek egyéni megmozdulás eredménye volt. Készülünk a jövő hétre, térségi rangadó vár csapatunkra.

– mondta Ebedli Zoltán.

 

„Az eredmény miatt bosszús vagyok. Az Érd jóval előttünk áll a tabellán, minőségi játékosai vannak. A teljesítményünk miatt nem haragudhatok a fiúkra. A mérkőzés képe szerintem kiegyenlített volt elkerülhető gólokat kaptunk. Tudtuk, hogy a hazaiak veszélyesek az oldal szabadrúgásokból, szögletekből erre készültünk is. Ha lenne igazság a futballban- de tudjuk, hogy nincs- akkor a döntetlent talán megérdemeltük volna. Nálunk van a legfiatalabb keret az NB III-ban tehát a teljesítményünk ingadozó. Ma a szebbik arcunkat mutattuk, ez rendben volt. A Érd otthonában nem szégyen kikapni, de most talán többet is kihozhattunk volna a meccsből. Természetesen gratulálok az Érd-nek nem véletlenül tartoznak az élbolyhoz.

– húzta alá Koller Zoltán.

NB III, Nyugati csoport 24. forduló
 Érdi VSE 2-0 (1-0)
Érd, 150 néző.
Érdi VSE: Kertész F., – Gubacsi, Fülöp, Pallagi, Gajda (Németh 62.), – Pál (Pintér 62.), Göblyös, Csoma-László B., Révész, Farkas (Kürti 85.), – Szabó R. ( Kincses 80.)
Edző: Ebedli Zoltán
ZTE II: Németh E. – Jóna (Varga 80.), Dóczi, Király, Bedővári, – Fábián (Csóka 72.), Papp, Baloteli (Mulasics 80.), Kryvotsiuk, Kámi, – Tullner (Sebestyén 85.)
Edző: Koller Zoltán
Gól: Csoma-László B. (41.), Pintér (77.)