Egy kis betekintés az öltöző falain belülre!

Az elmúlt napokban a magunk mögött hagyott őszi idényt értékeltük. Ennek lezárásaként a felnőtt csapat kapitányát az Érdi VSE saját nevelésű kapusát Kertész Ferencet faggattuk.

Kertész Ferenc (balra)  az Érdi VSE csapatkapitánya  (fotó: Balogh István)

Csapjunk a közepébe! Tizenegy(11) mérkőzést nyert meg a csapat és Te pont ugyanennyi alkalommal „húztad le a rolót” ahogy mondani szokták. Úgy néz ki ha nem kapsz gólt nyer a csapat. Ez ennyire egyszerű lenne?

-Azt szokták mondani, ha nem kapok gólt döntetlenre biztos jók leszünk, idén úgy néz ki ez elég volt a győzelemhez is. Ehhez elég komoly csapatmunkára volt szükség, hacsak azt nézzük, hogy az éllovastól se kaptunk gólt, akik azért sok csapat hálóját megzörgették.

Évek óta veled kezdődik az érdi csapat összeállítása. Ha valakinek van rálátása a csapat életére akkor az Te vagy! Milyen az Érd? Mik a jellemzői?

-Számomra már az Érd marad a Number One! Minden évben jó társaság jön össze, a vezetők nem csak a játékos képességeit veszik figyelembe igazoláskor, hanem az emberi tulajdonságaikat is. Próbálunk szezon közben is rengeteg kisebb csapatépítő programot szervezni. Így összeségében azt gondolom ebben is van az Érd erőssége.

Az elmúlt pár évben voltak nagyon szép sikerek-1 arany,2 ezüst,1 bronz- és volt egy kis törés is. Voltak változások. Néha drasztikusak is. Hogy él meg egy ilyen hullámvasutat az öltöző? Mi a feladata ilyenkor egy csapatkapitánynak?

A COVID éra egy olyan változás volt amivel még senki sem találkozott. Nehéz idők voltak, sokan távoztak, gyengült a keret de ott is próbáltunk csapat maradni. A kialakult helyzetben a kapitánynak szerintem „kötelessége” az öltözőn belüli egység, összetartása, megóvása. Limpivel 9 évet dolgoztam együtt. Minden utánpótlás edzőmtől rengeteg tanultam (amiért nagyon hálás is vagyok Nekik!), de a Limpi keze alatt értem be a felnőtt kapusok világába, nagyon sokat tanultam tőle!

Hogyan látod a most magunk mögött hagyott őszi szezont?

-Mindig a földön kell járni! Reális a helyezésünk, talán 3 pont maradt benne ebben az őszben, na de azt majd tavasszal visszaszerezzük. Megvertük az éllovast, kikaptunk a sereghajtótól, tavasszal ezeket a hullámokat kellene elkerülnünk.

A nehézségek ellenére, hogyan látod a tavaszi szezonban mi lehet a valós cél a csapat előtt?

-Valós cél lehet a hatba kerülés, de ha valakinek nincsenek álmai, nem lehetnek céljai sem! Én pedig a dobogóról álmodok!
Saját célként ha ősszel sikerült 11 meccs kapott gól nélkül akkor tavasszal legyen 12 vagy annál több!

Egy kis „személyeskedés”. Egész pályafutásodat itt Érden töltötted. Végig jártad a szamárlétrát. Feljutottál a csúcsra! Ez volt a cél? Az álom?

-Hát az tény nem voltam „ugrálós” típus. 1998 óta vagyok az Érdi VSE sportolója -picit kimondani is fáj- ez is azt bizonyítja, hogy öregszem.  Voltak lehetőségeim, de ezek tényleg csak lehetőségek voltak, illetve én sem nagyon kacsingattam soha semerre. Szerintem tiszteletbe tartották, hogy Én itt képzelem el a jövőmet. Lokálpatrióta maradtam, így neveltek a szüleim, nagyszüleim és  pályafutásom után Én is az Érdi VSE sikereinek elősegítésében szeretnék szerepet vállalni.

Így az ünnepek előtt ha kívánhatnál valamit (a Jézuskától!) mi lenne az?

-Ha a Jézuska egy komoly tőke erős szponzort hozna az Érdnek!

Szeretnék Békés Boldog Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánni minden érdi szurkolónak, illetve Boldog Új Évet!

 

-Kertész Ferenc-