Hiába zárkóztunk, emberhátrányban már nem tudtunk egyenlíteni Bicskén

Az őszi szezon utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzését vívta a Bicskei TC otthonában az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 18. fordulójában. A hazaiak korai góljára a vendégek még az első félidő derekán válaszoltak, de ezt követően a Fejér megyeiek két góllal elléptek, ami után a második félidőben csak zárkózni tudtak Szabó Richárdék, egyenlíteni már nem és 3–2-es vereséget szenvedtek.

A forduló előtt a tabella 12. helyén álló házigazda kezdte jobban a mérkőzést a hatodik helyezett ellen, hiszen a Bicskei TC már a 8. percben megszerezte a vezetést a házi gólkirály, Sóron Tibor révén.

Az érdiek a 26. percben ugyan Szabó Richárd góljával egyenlítettek, a játékrész második felében viszont a vendéglátó kétszer is bevette Kertész Ferenc kapuját. Előbb a 32.-ben az érdi kapus bár büntetőt hárított, a kipattanót Vékony Viktor pofozta az érdi kapuba, aztán a szünet előtti percekben Sóron megszerezte 11. találatát a mostani évadban. 3–1

Az első játékrészben hozzáállásban, harciasságban és futómennyiségben is alulmúlta önmagát a vendég csapat, de a szünetben sikerült rendet tenni a fejekben és a második félidőben bő tíz perc elteltével, az 56. percben Fülöp Noel góljával sikerült zárkózni. 3–2

A szünetben csereként beállt Pál Szabolcs a 76. percben megkapta második sárga lapját, az Érdi VSE pedig emberhátrnányban már nem tudott egyenlíteni és utolsó őszi idegenbeli bajnokiján 3–2-es vereséget szenvedett Bicskén.

“Jó erőkből álló Bicskétől kaptunk ki, de sajnos egy félidőnyi előnyt adtunk ellenfelünknek, mert az első 45 percben alulmúlta magát a csapat, nagyon gyengén játszottunk. A második félidőre kicsit feljavultunk, de ez sajnos az egyenlítéshez kevés volt. A hátralévő két mérkőzésre a mai meccs képe alapján mindenben javulnunk kell, de ha visszatérünk a múlt heti stabil játékunkhoz, már az nagy előrelépés lesz”

– fogalmazott Ebedli Zoltán.

Az Érdi VSE-re még két találkozó vár a téli szünet előtt, s mindkettőt hazai pályán vívja, hiszen előbb jövő vasárnap, november 27-én, 13 órától a Mol Fehérvár FC II-t látja vendégül, majd december 4-én a tavaszi szezonból előrehozott mérkőzésen a Komárom VSE-t fogadja az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 18. forduló
Bicskei TC–Érdi VSE 3–2 (3–1)
Bicske. V.: Nagy Attila László (Bencze, Hovanecz)
Bicskei TC: Illés B. – Varga L. (Savanya, 62. perc), Lakatos G., Gaszner, Marsa (Dencinger, 62. p.), Sóron, Kovács Péter (Kincses, 90+3. p.), Lencsés, Vékony, Bori, Bozsoki
Vezetőedző: Csordás Csaba
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi, Fülöp, Pintér N. (Gajda, a szünetben) – Szabó R., Farkas B., Göblyös, Morvai, Kürti – Molnár D. (Pál Sz., a szünetben)
Edző: Ebedli Zoltán
Gól: Sóron (8, 43.. perc), Vékony (32. p.), ill. Szabó R. (26. p.), Fülöp (56 p.)
Kiállítva: Pál Sz. (76. perc, Érdi VSE)