Újabb kemény meccs vár ránk, ezúttal a Veszprém érkezik

A helyi stadion atlétikapályájának felújítása miatt kérte a pályaválasztói jog felcserélését a Practical VLS Veszprém, így október 16-án, vasárnap 13 órától az Ercsi úti Sporttelepen csap össze az NB III Nyugati csoportjában hatodik helyen álló Érdi VSE az éllovas bakonyiakkal a 13. fordulóban.

A Zsámbék elleni váratlan idegenbeli és a Nagykanizsa elleni hazai vereségek után a listavezető Practical VLS Veszprém ellen folytatja szereplését az Érdi VSE. A hét győzelemmel és öt vereséggel álló házigazdára nem vár könnyű feladat, hiszen a Királynék városának csapata eddigi tizenkét mérkőzéséből kilencet nyert meg két döntetlen és egy vereség mellett.

Pető Tamás együttese egyetlen fiaskóját Felcsúton jegyezte, igaz, a Puskás Akadémia FC II fiataljai valósággal kiütötték a Veszprémet, hiszen a 7. fordulóban 6–1-re nyertek, emellett a Kelen SC idegenben (2–2), az ETO Akadémia pedig hazai pályán (1–1) tudott pontokat rabolni a VLS-től.

A Veszprém az első négy fordulóban gólt sem kapva nyerte mérkőzéseit, de a Csornát például 5–1-re múlta felül, a III. kerület elleni bajnokasipiránsok rangadóját is behúzta 1–0-ra, illetve a Nagykanizsát is legyőzte Ajkán (2–0), az előző körben pedig hat gólt hintett az újonc Teskándnak idegenben.

A pályán kívül viszont már nagyobb a gond Veszprémben, hiszen Szabó Péter ügyvezető egy helyi lapnak arról beszélt, a klubot havi többmillió forintos pluszköltség terheli, s a múlt heti interjúban úgy fogalmazott, nem tudja, mennyi időre lesz elegendő a költségvetésük.

Az Érdi VSE az éllovas ellen továbbra is bízhat a mostani idény számos mérkőzésén mutatott stabil védekezésében, hiszen Kertész Ferencék – a III. kerülettel holtversenyben – a legkevesebb, tíz gólt kapták a mostani kiírásban, miközben húszat lőttek. Igaz, a Veszprém is csak 11-szer kapitulált, s 30-szor vette be az ellenfelek kapuját.

„A listavezetőt fogadjuk vasárnap hazai pályán. A Veszprém egy szervezett, jó csapat, nem véletlenül van a tabella élén, bátran kell futballoznunk ahhoz, hogy pontot vagy pontokat tudjuk rabolni az egyik bajnokesélyes csapattól. Sajnos a héten voltak kisebb-nagyobb sérülések, amik nem könnyítették meg a dolgunkat, de bízom benne, hogy aki lehetőséget kap, az élni is tud vele, és eredményesek tudunk lenni”

– fogalmazott a mérkőzés kapcsán Ebedli Zoltán.

A két csapat az előző kiírás utolsó körében 1–1-es döntetlent játszott Érden, míg Veszprémben 3–1-es hazai siker született. A 2020–2021-es évadban mindkét találkozót a bakonyiak nyerték: otthon 2–0-ra, idegenben 1–0-ra múlták felül az érdieket, akik utoljára a 2019–2020-as csonka idényben győztek a Veszprém ellen, akkor 2–1-es sikerrel tartották otthon a három pontot.

Az október 16-án, 13 órakor kezdődő Érdi VSE–Practical VLS Veszprém mérkőzést Kovács Gábor Péter vezeti, segítői Nagy Márk és Halmai Kristóf lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 13. forduló
10.16., 13.00: Érdi VSE–Practical-VLS Veszprém

HÉTVÉGI PROGRAM!

Rangadók sora vár csapatainkra hétvégén, hiszen felnőtt női csapatunk NB III-asaink után az Ercsi úton fogadják a térségi rivális Tárnokot, miközben U19-eseink Budafokon vendégszerepelnek. U16-osainkra vasárnap délelőtt Budaörsön vár térségi derbi, U15-öseink pedig szombaton a Diósd ellen játszanak hazai környezetben. U11-eseink a Kelen SC otthonában vívják idei ötödik regionális Bozsik-tornájukat, miközben az U10-es korosztály körzetközponti eseményét Érden rendezzük. U9-es és U8-as csapataink pedig folytatják szereplésüket a budapesti futsalbajnokságban: az idősebbek Százhalombattán, a fiatalabbak Kispesten játszanak két-két mérkőzést.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, 6. forduló
10.16., 16.00: Érdi VSE–Tárnok KSK

U19, Regionális bajnokság, Északnyugat B-csoport, 7. forduló
10.16., 16.00: Budafoki MTE–Érdi VSE

U16, Regionális bajnokság, Délnyugati csoport, 6. forduló
10. 16., 9.00: Budaörs–Érdi VSE

U15, Regionális bajnokság, Délnyugat A-csoport, 7. forduló
10.15., 16.00: Érdi VSE–Diósdi TC

U13, Regionális bajnokság, Közép A-csoport, 7. forduló
10.16., 10.00: Érd VSE–Dunaharaszti MTK

U11, OTP Bank Bozsik Program, 5. regionális torna
10.15., 9.00: Kelen SC Sporttelep

U10, OTP Bank Bozsik Program, 3. körzetközponti torna
10.15., 11.00: Ercsi úti Sporttelep

U9, Budapesti Futsalbajnokság, B-csoport, 2. játéknap, Százhalombatta, 10.16.
8.00: Érdi VSE–Százhalombattai VUK SE
10.00: Hidegkúti SC–Érdi VSE

U8, Budapesti Futsalbajnokság, B-csoport, 2. játéknap, Kispest, 10.16.
9.20: Érdi VSE–Kispest SE
11.20: Hegyvidéki UFC-Gerrzo–Érdi VSE