Ott a hetedik!

Idei hetedik bajnoki győzelmét aratta az NB III Nyugati csoportjának 10. fordulójában az Érdi VSE, amely Gubacsi Zoltán, Farkas Bálint és Kürti Zsolt góljaival győzte le 3–0-ra a Kelen SC-t, ráadásul Kertész Ferenc hetedik kapott gól nélküli mérkőzését hozta le az érdi kapuban.

Kemény ellenfelet fogadott újabb hétközi hazai bajnokiján az Érdi VSE, amely a hetedik helyezett Kelen SC-t látta vendégül az Ercsi úti Sporttelepen. A házigazda számára nem indult jól a mérkőzés, hiszen Fülöp Noel már néhány perc után megsérült, az emberelőnyt pedig veszélyes helyzetekkel próbálta meg kihasználni a vendég csapat, de előbb Kertész Ferenc védett, majd Pallagi Botond blokkolta a Kelen kísérletét.

Igaz, a túloldalon egy bal oldali akció végén Pintér Nikola is közel állt a gólhoz, de lövése csak a kapufát találta el.

Az egyre inkább domináló érdiek fölénye a 31. percben érett góllá, amikor Pallagi Botond bal oldali szögletét a középen érkező Gubacsi Zoltán sodorta a kapuba (1–0).

Sőt, még a szünet előtt sikerült megduplázni az érdi előnyt, amikor Göblyös Dániel beadását a kapu előtt érkező Farkas Bálint szépen kezelte le és passzolta Köcse Bence kapujába (2–0).

Bár a második félidőben kissé alábbhagyott a csapatok lendülete, de a 63. percben sikerült növelni az érdi előnyt, amikor Kürti Zsolt cselezett a jobbszélről befelé, majd 18 méterről, ballal lőtt a Kelen kapujának bal alsó sarkába (3–0). Bő tíz perccel később Kürti megduplázhatta volna saját góljainak számát, de távoli lövése a blokkról a keresztlécen csattant. 

A hajrában az egyre inkább minden mindegy alapon támadó Kelen SC ugyan nem okozott veszélyt Kertész Ferenc kapujára, ellenben a túloldalon a hazaiak több gyors ellentámadást is vezettek, de az állás már nem változott, így az Érdi VSE idei hetedik győzelmét aratta és hetedszer nem kapott gólt.

“A hétközi mérkőzésektől mindig tartok egy kicsit, mert eddig nem jöttünk ki jól belőlük, de most úgy érzem, a srácok annyit adtak ki magukból, amennyi feltétlenül szükséges volt a győzelemhez. Külön öröm számomra, hogy ismét kapott gól nélkül hoztuk le a meccset és ebben a mutatóban élen járunk a bajnokságban”

– értékelt Ebedli Zoltán.

“Úgy látom, minket jobban megfogott ez a hétközi mérkőzés, mint az Érdet. Teskándon voltunk, ahová sokat utaztunk, kemény mérkőzést játszottunk egy nagyon mély pályán, ami sokat kivett belőlünk, ez látszódott is. A mérkőzésnek voltak olyan fordulópontjai, amikor nekünk voltak helyzeteink, azok nem mentek be, míg az Érd berúgta adódó lehetőségeit és okosan, jó labdabirtoklással meg is tudta tartani az eredményt, mi pedig ebből a hátrányból már nem tudtunk felállni”

– értékelt Bordán Csaba, a Kelen SC vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb október 2-án, vasárnap lép pályára, amikor a Zsámbéki SK vendége lesz 15 órától.

NB III, Nyugati csoport, 10. forduló
Érdi VSE–Kelen SC 3–0 (2–0)
Érd, 200 néző. V.: Szommer (Illés T., Juhász L.)
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi (Fügedi, 80.), Pallagi, Fülöp (Kürti, 11.), Pintér N. – Szabó R. (Révész, a szünetben), Morvai, Göblyös, Gajda, Farkas B. (Csoma-László, 69.) – Pál Sz. (Molnár D., 69.)
Edző: Ebedli Zoltán
Kelen SC: Köcse – Szalai A., Módly, Rétyi (Wild, 65.) – Németh K., Bárány-Doór (Babinszky, a szünetben), Pintér B., Tímári (Rónaszéki, 65.), Kádár (Vass B., a szünetben) – Borbély, Oláh L. (Csákány, 75.)
Vezetőedző: Bordán Csaba
Gól: Gubacsi (31.), Farkas B. (42.), Kürti (63.)