180 fokos fordulat kell!

Május 4-én, szerdán 17 órától a bajnoki címért küzdő BVSC-Zugló vendégeként lép pályára az NB III Nyugati csoportjának 34. fordulójában az Érdi VSE.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Érdi VSE (@erdivse_1921) által megosztott bejegyzés

A Kaposvári Rákóczi FC elleni 2–0-s hazai vereség után az egyik legnehezebb feladat vár az Érdi VSE-re, hiszen Limperger Zsolt együttese a bajnokság 34. fordulójában a második helyen álló és a bajnoki címre továbbra is hajtó BVSC-Zugló vendégeként lép pályára.

Márpedig a fővárosi sárga-kékek a hétvégi, Mol Fehérvár FC II vendégeként elszenvedett 2–0-s vereség után négypontos hátrányba kerültek az élen álló Mosonmagyaróvárhoz képest, így az Érdi VSE ellen mindent meg kell tenniük, hogy ezt a hátrányt csökkentsék vagy legalább tartsák.

Ezzel szemben Kertész Ferencéknek is szükségük van minden pontra, hiszen az elmúlt hetek gyengébb szereplése miatt az Érdi VSE a tabella 12. helyére csúszott vissza, igaz, előnye tizenegy pont a kieső helyen álló Komáromhoz képest.

Ráadásul a vasárnapi vereség ellenére sincs rossz formában a XIV. kerületi együttes, amely tavasszal a mostani fehérvári fiaskó előtt csupán Kaposváron (1–1) és hazai pályán, a Mosonmagyaróvár ellen (1–2) vesztett pontot, többi mérkőzését impozáns, 39–4-es gólkülönbséggel hozta. A Gyirmót FC Győr II-nek, és a Pápai Perutz FC-nek idegenben lőttek hatot, de a Sopron és az Andráshida sem úszta meg öt gól alatt. Ráadásul a BVSC csatára, Kokenszky Norbert sem mindennapi idényt fut, hiszen 33 bajnokin 38 gólt szerzett, azaz rá különös figyelmet kell fordítania az érdieknek.

„Egyik csapatnak sem úgy sikerült a hétvégi mérkőzése, ahogy azt eltervezte, de ennek a mérkőzésnek nem mi vagyunk az esélyesei, ezt ki lehet jelenteni. Hogy bármilyen esélyünk legyen, ahhoz 180 fokos fordulat kell a hétvégéhez képest – legfőképp hozzáállásban. Ezzel eddig nem kellett foglalkozni, de elsőszámú szempont, hogy még egyszer nem játszhatunk ennyire lélektelenül, mint hétvégén. Fejben össze kell kapniuk magukat a srácoknak, mert csak azon múlik, milyen hozzáállással lépünk pályára. Olyan nem fordulhat elő, hogy a párharcok kilencven százalékát az ellenfél nyeri, vagy hogy a második labdák döntő többségét az ellenfél szerzi meg. De a futómennyiség is hangsúlyos, mert hétvégén az is katasztrofális volt”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

A két csapat egyébként az elmúlt időszakban kétszer találkozott egymással. Ősszel Érden 4–1-es vendégsiker született, míg a 2018/19-es szezonban a Magyar Kupa főtábláján találkoztak a felek, amikor az NB III-as érdiek 1–0-ra győztek az akkor még a budapesti másodosztályban játszó BVSC otthonában.

A május 4-én, szerdán 17 órakor kezdődő BVSC-Zugló–Érdi VSE mérkőzést Kovács J. Zoltán vezeti, segítői Punyi Gyula és Skover Péter lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 34. forduló
05.04., 17.00: BVSC-Zugló–Érdi VSE