Sakk: csak progresszív értékkel dőlt el a Minaret Kupa

Kiélezett küzdelem után Sinka Csaba nyerte a hétvégén az Érdi VSE sakk szakosztálya által már tizenötödször megtartott Minaret Kupát, miután Szilágyi Sámuellel szinte végig fej-fej mellett haladtak, végül csak a progresszív érték döntött Sinka javára.

A hét fordulós, svájci rendszerű Minaret Kupára elsősorban Érdről és Budapestről érkeztek versenyzők. Az Ercsi úti Sporttelepen rendezett nyílt rapid viadalon Szilágyi Sámuel és Sinka Csaba felváltva vezetett és miután csak egymással és Horváth Péterrel játszottak döntetlent, végül azonos pontszám, Buchholz- és Berger-érték után a progresszív érték Sinka Csaba javára döntött, így övé lett az arany-, Szilágyi Sámuelé pedig az ezüstérem.

A harmadik helyet végül Horváth Péter szerezte meg Lakatos András és Varga Tamás előtt. A legjobb 60 év feletti versenyző díját ezúttal Tóth Ferenc érdemelte ki. A viadal után kiosztották a téli online sakkbajnokság érmeit is, ahol az első helyet Vendég Balázs, a másodikat Horváth Péter, a harmadikat pedig Pápai János szerezte meg.