Tollas: két első és két második hely Ceglédről

Két első és két második helyet értek el az Érdi VSE tollaslabdázói a hétvégén Cegléden rendezett Ludovika Kupán. Kis-Kasza Miklós és Ágai Zsombor az U19-es fiúk páros versenyének megnyerése mellett vegyespárosban Nagy Eszterrel és Tóth-Kuthy Kingával még egy arany- és ezüstérmet is szerzett, míg Ágai Zénó az U15-ösöknél egyéniben lett ezüstérmes.

Az Érdi VSE három indulója közül Ágai Zénó az U15-ös korosztályban indult egyéniben, ahol Pallós Pétert, Pataki Alexet és Kapronyi Ferencet két szettben, Erdős Zsombort háromban győzte le, majd a fináléban 11-4 után feladni kényszerült a Pető Balázs elleni mérkőzést, így ezüstérmet szerzett.

Az U19-eseknél Kis-Kasza Miklós és Ágai Zsombor kettőse az első fordulóban a Fánczi-testvéreket, Jakabot és Áront győzték le két sima szettben, majd az elődöntőben Mesterházy Milán és Palkovics Péter párosa sem jelentett akadályt, hogy aztán a fináléban szoros küzdelemben győzzék le 2:1-re Horváth Csanád és Tóth Kristóf kettősét.

Kis-Kasza Miklós Nagy Eszterrel, Ágai Zsombor pedig Tóth-Kuthy Kingával vegyespárosban is ütőt ragadott. Előbbiek Fánczi Jakab és Szalai Kira Leila kettősét, utóbbiak pedig Németh Roland és Kustán Kata duóját ejtették ki nyitásként, majd Kis-Kaszáéknak Nusser Ádám és Simon Alíz párosa, Ágaiéknak pedig Csernyánszky Balázs és Orosz Tekla Anna kettőse sem jelentett akadályt.

Ennek köszönhetően viszont a döntőt egymás ellen vívta a két érdi fiú párostársaival, végül kiélezett küzdelemben, háromszettes csatában Kis-Kasza Miklós és Nagy Eszter örülhetett az aranyéremnek, Ágai Zsombor és Tóth-Kuthy Kinga pedig az ezüstnek.