Hazai pályán, fontos meccsen javíthatunk

Újabb fontos három pontról döntenek március 13-án, vasárnap 14 órától az Ercsi úti Sporttelepen, amikor az NB III Nyugati csoportjának 25. fordulójában a 29 ponttal tizenharmadik helyezett Érdi VSE a 33 ponttal nyolcadik Gyirmót FC Győr II-t látja vendégül.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Érdi VSE (@erdivse_1921) által megosztott bejegyzés

Bár a tavaszi idény a jelentős téli játékosmozgás után nem indult zökkenőmentesen az Érdi VSE-nek, Limperger Zsolt együttese a Gárdony 3–2-es legyőzése után alaposan megnehezítette a remek formában lévő éllovas Mosonmagyaróvár dolgát, de úgy szenvedett egygólos idegenbeli vereséget, hogy a játék jelentősen javult az előző hetekhez képest.

Ez bizakodásra adhat okot az érdieknek, akik egy sikerrel ismét több helyet léphetnének előre a tabellán.

Igaz, a Gyirmót FC Győr II-t sem vehetik félvállról Koós Gáborék, hiszen bár Polyák Gábor tanítványai három vereséggel kezdték a tavaszt és a BVSC-Zugló hatot vágott Gyirmóton, de legutóbb figyelemreméltó 6–2-es győzelmet értek el a Mol Fehérvár FC II ellen.

A Gyirmót II fiataljainak kissé kiegyensúlyozatlan teljesítményét mutatja, hogy az együttes 47 gólt lőtt és 45-öt kapott 24 bajnokin. Gárdonyban például 5–3-as vereséget szenvedtek, majd a Mosonmagyaróvár hazai környezetben gázolt át rajtuk (1–4), melyet egy Komáromban elért 5–2-es győzelemmel feledtettek. Gólzáporra is lehet számítani, hiszen az említett mérkőzések mellett a BVSC ősszel csak 4–3-ra tudta legyőzni a Győr-Moson-Sopron megyeieket, akik eddig csak három mérkőzésen tudták megőrizni kapujukat a góltól.

„Az természetesen meghatározó lesz, hányan játszanak vissza ellenfelünknél az első csapatból. Ott is sokgólos mérkőzést játszottunk. Azt gondolom, fontos, hogy azt a támadójátékot hozzuk, mint ott és úgy védekezzünk, mint múlt héten a Mosonmagyaróvár ellen. Akkor a kettő ötvözetéből rossz dolog nem sülhet ki, ezért bízom benne, hogy sikerül itthon tartani a három pontot”

– húzta alá Limperger Zsolt.

A két csapat a hatodik fordulóban találkozott egymással, amikor őrült első félidő után izgalmas mérkőzést nyertek meg 4–3-ra a vendég érdiek. Azt megelőzően a 2017/18-as idényben csaptak össze a felek, amikor az Érdi VSE idegenben 2–1-re, hazai környezetben 3–1-re nyert, míg egy idénnyel korábban Érden 4–0-ra, Gyirmóton 1–0-ra nyertek Csiszár Zoltánék.

A március 13-án, vasárnap 14 órakor kezdődő Érdi VSE–Gyirmót FC Győr II mérkőzést Kakuk Szabolcs vezeti, segítői Flinta Zoltán és Ancsin Zoltán lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 25. forduló
03.13., 14.00: Érdi VSE–Gyirmót FC Győr II

HÉTVÉGI PROGRAM!

Felnőtt NB III-asaink mellett ezúttal csak három utánpótlásegyüttesünk lép pályára, hiszen U19-eseink szombaton Móron vendégszerepelnek, miközben előbb U14-eseink a Tapolcát, majd U16-osaink a Kozármislenyt látják vendégül.

U19, Regionális bajnokság, Középnyugati csoport, 19. forduló
03.12., 12.00: Móri SE–Érdi VSE

U16, Regionális bajnokság, Déli csoport, 17. forduló
03.12., 12.00: Érdi VSE–HR-Rent Kozármisleny

U14, Regionális bajnokság, Középnyugati csoport, 19. forduló
03.12., 10.00: Érdi VSE–Tapolcai IAC VSE