Párperces kihagyás elég volt a ZTE-nek

Számos visszajátszóval a soraiban, két pontrúgás után szerzett góllal győzte le 2-0-ra az Érdi VSE-t a ZTE FC második csapata az NB III Nyugati csoportjának 22. fordulójában.

Miközben Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője Borek Norbertre, Fürjes Ádámra, Molnár Dánielre és Németh Gábor Vincére továbbra sem számíthatott, ezúttal Gera Dávid és Hunya Krisztián sem volt bevethető a vendég érdiektől a ZTE FC II elleni vasárnap délelőtti mérkőzésen.

A hazaiak kezdőjében ráadásul több, az NB I-es kerethez tartozó játékos is szerepelt, hiszen az egyszeres román válogatott Liviu Antal mellett Szalay Szabolcs, Huszti András, Mocsi Attila, Mihael Rebernik és a pályafutását Érden kezdő Posztobányi Patrik is játszott Koller Zoltán együttesében.

A mérkőzést is a zalaiak kezdték aktívabban, hiszen már a harmadik percben nagy helyzetet hagytak ki és a játékrész első felében Kertész Ferencnek is többször kellett védenie, miközben az első érdi lehetőségek a félidő hajrájában adódtak. Ekkor viszont a 23. percben megsérülő Gajda Márkót váltó Révész András, majd Koós Gábor és Pallagi Botond is megszerezhette volna a vezetést.

A fordulás után hamar kapufáig is eljutottak az egerszegiek, majd a kimaradt érdi helyzetek után a 66. percben egy jobboldali beadás után Posztobányi Patrik vette be Kertész Ferenc kapuját (1-0). Sőt, alig néhány perccel később egy hasonló szituáció után Huszti András duplázta meg a hazaiak előnyét.

Bár a hajrában az érdiek igyekeztek szépíteni, de vagy lövéseik tévesztettek célt, vagy Köcse Bence védett, így az Érdi VSE végül 2-0-s vereséget szenvedett a ZTE FC II vendégeként.

“Az első húsz perc katasztrófa volt, nem tudom, hogy a koránkelés miatt vagy minek köszönhető, de az elején ellenfelünk rúghatott volna két-három gólt. Kertész Ferenc bravúrjai nagyon kellettek, aztán kezdtünk magunkra találni és nekünk is volt néhány nagy helyzetünk. Ad absurdum, bejöhettünk volna kétgólos előnnyel is a szünetre. Ami nagyon bosszantó, hogy mindkét gólt pontrúgás után kaptuk, pedig tele vagyunk 1,90 magas játékosokkal… Ebben a meccsben nem volt benne a győzelem, egy pontot elhozhattunk volna, amit meg is érdemeltünk volna, mert sokat melóztak a srácok a jópár visszajátszó ellen, amely viszont nem lehet kifogás”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Az eredménnyel elégedett vagyok, de azzal nem, hogy a félidőben kicsit keményebben el kellett beszélgetnünk a játékosokkal, mert az elején eldönthettük volna ezt a mérkőzést, hiszen rengeteg ziccerünk volt. Aztán visszaestünk és mintha mindenki meg lett volna sértődve saját magára és egymásra. Ebből feltámadt a vendég csapat és voltak is veszélyes lehetőségei, viszont úgy éreztem, hogy ebben a formában most erősebb csapat vagyunk. Nem lebecsülve az Érdet, mert jó játékosai vannak, de ebben a felállásban ezt a mérkőzést hozni kellett és hálistennek sikerült is. Igaz, hogy rögzített helyzet után lőttük a gólokat, de a második félidőben is voltak ziccereink”

– értékelt Koller Zoltán, a ZTE FC II vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb február 27-én, 14 órakor lép pályára, amikor a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdőt fogadja az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 22. forduló
ZTE FC II-Érdi VSE 2-0 (0-0)
Zalaegerszeg, 150 néző. V.: Sipos Katalin (Perák, Szkrajcsics)
ZTE FC II: Köcse – Huszti, Mocsi, Dóczi (Bekő, 75. p.), Rebernik – Szántó (Megyesi, 66. p.),, Posztobányi, Antal – Papp L., Fehér B., Szalay Sz. (Szökrönyös, 75. p.)
Vezetőedző: Koller Zoltán
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Gubacsi, Csiszár, Gajda (Révész, 26. p.), Petrezselyem – Kertész B. (Kollega, 73. p.), Pallagi, Koós – Bartos, Kürti
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Posztobányi (66. perc), Huszti (69. p.)