Igazságos döntetlen a nyitányon

Gyenge első félidő után Szabó Richárd gyönyörű góljával szerzett vezetést a Puskás Akadémia FC II elleni tavaszi idénynyitón az Érdi VSE, amely azonban előnyét nem tudta megtartani és 1–1-es döntetlent játszott a felcsútiakkal az NB III Nyugati csoportjának 21. fordulójában.

A tavaszi nyitányon még érezhető volt a házigazda Érdi VSE játékosain az összeszokatlanság, hiszen az együttes eddig nem látott összeállításban lépett pályára a Puskás Akadémia FC második csapata ellen.

A vendég felcsútiak fiatalos lendületüktől vezérelve már a kezdetektől dinamikus támadásokat próbáltak vezetni, melynek köszönhetően az első félidőben számos helyzete akadt Nagy Ádám tanítványainak, hiszen Gazdag Vajk és Magasföldi József kísérleteinél Kertész Ferencnek is résen kellett lennie. Eközben az érdiek bár mezőnyben megnehezítették a PAFC II dolgát, a kapura csak egy gyenge Szabó Richárd-lövéssel okoztak némi veszélyt, így gól nélküli döntetlennel fordultak a csapatok.

A második félidőre már veszélyesebben jöttek ki az érdiek, akik Kürti Zsolt két lövésénél is megszerezhették volna a vezetést, de ami késett, nem múlott, hiszen nem sokkal később egy érdi kontra után Szabó Richárd középről, huszonhárom méterről zúdította a labdát a kapu bal oldalába (1–0) megszerezve a vezetést az érdieknek.

A gól után a felcsútiak mintha elbizonytalanodtak volna és a következő percekben nem voltak veszélyesek az érdi kapura.

Aztán öt perccel a rendes játékidő vége előtt mégis egyenlítettek a vendégek, amikor egy mintaszerű akció után Magasföldi József volt eredményes (1–1). Alig néhány perccel később egy felcsúti kontránál Magasföldi a három pont kérdését is eldönthette volna, de Kertész óriási bravúrral hárított és miután a hajrá sem hozott változást, 1–1-es döntetlennel zártak a felek.

 

„Hullámvasút volt számunkra ez a mérkőzés. Rengeteg új játékosunk van, akiknek összeszokásához jó pár meccsre van szükség, ennek jeleit lehetett látni a mérkőzés elején, aztán szinte a semmiből rúgtunk egy gólt egy szép átlövésből. Utána le kellett volna hozni a meccset egy nullra, de egy figyelmetlenségből kaptunk egy gólt, majd mentünk a három pontért, de hátul olyan helyeket hagytunk, hogy ki is kaphattunk volna. Minden pontot meg kell becsülni, ezt az egyet is. Innen megyünk tovább”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

„Úgy kezdtük a meccset, hogy dominálni tudtunk és volt néhány helyzetünk az első húsz percben, amiket nem sikerült gólra váltani. A második félidő elején volt egy időszak, amikor az Érd fölénk kerekedett, ekkor kaptuk a gólt, bár nem azért, mert fölénk nőttek volna játékban, hanem apróbb hibákból, rutintalanságból kaptuk. Ugyanakkor a mérkőzés végére kiegyenesedtünk és azt éreztem, hogy fizikálisan és csapatjátékban is az ellenfelünk fölé nőttünk. Voltak nagyszerű támadásvezetéseink és ha kicsit hazabeszélek, akkor azt mondom, plusz két pont még bent is maradt, de a mögöttünk hagyott viszontagságos hetek után nekünk az egy pont is kiváló”

– fogalmazott Nagy Ádám, a Puskás Akadémia FC II vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb február 20-án lép pályára, amikor 11 órától a ZTE FC II vendége lesz.

NB III, Nyugati csoport, 21. forduló
Érdi VSE–Puskás Akadémia FC II 1–1 (0–0)
Érd, 200 néző. V.: Molnár Réka (Dobos D., Bencze A.)
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Gubacsi, Csiszár, Petrezselyem (Gajda, 65. p.) –Pallagi – Révész (Bartos, a szünetben), Hunya, Kertész B. (Gera D., 72. p.), Koós – Kürti
Vezetőedző: Limperger Zsolt
PAFC II: Kiss Á. – Farkas B., Alaxai, Babós, Nahirnij – Kiss N., Kicsun, Czár (Kapus, 77. p.) – Bakti, Magasföldi, Gazdag
Vezetőedző: Nagy Ádám
Gól: Szabó R. (56. perc), ill. Magasföldi (86. p.)