Tollas: három első, egy második hely a hétvége mérlege

Három arany- és egy ezüstérmet szereztek az Érdi VSE tollaslabdázói a hétvégén Cegléden rendezett Living Sport Kupán, ahol Ágai Zénó egyéniben és fiú párosban Pető Balázzsal diadalmaskodott, míg Kis-Kasza Miklós és Ágai Zsombor fiú párosban győzött, Kis-Kasza pedig még egy ezüstérmet is szerzett Vetor Tamarával vegyespárosban.

Szinte hibátlanul kezdték az évet az Érdi VSE utánpótláskorú tollaslabdázói, akik a 2022-es év első versenyén vettek részt a ceglédi Living Sport Kupán.

Az U15-ösöknél három érdi indult: Kovács Marcell és Zsarnai Milán a főtábla első körében vereséget szenvedett, de Ágai Zénó remekelt és az Életmód SE-s Juhász Kristófot, majd a Pelikán DSE-s Fánczi Áront, a döntőben pedig párostársát, az FBSE-s Pető Balázst is szettveszteség nélkül legyőzve lett aranyérmes.

Ágai Zénó és Pető Balázs kettőse a fiú párosoknál is kitett magáért, hiszen az Életmód SE-s és a VS Dunakeszis duókat legyőzve ebben a kategóriában is az élen végeztek.

Az U19-eseknél Kis-Kasza Miklós és Ágai Zsombor is párosban mérette meg magát. Kettejük fiú párosa pedig mind a négy ellenfelét legyőzve végzett az élen. Kis-Kasza Vetor Tamarával, Ágai Zsombor pedig Tóth-Kuthy Kingával az oldalán volt érdekelt a vegyespárosok küzdelmében. Előbbiek Csernyánszki Balázs és Orosz Tekla Anna kettősét, majd Nagy Eszter és Nagy Dániel párosát legyőzve jutottak a döntőbe, ahol viszont vereséget szenvedtek az Ágai Zsomborékat a negyeddöntőben búcsúztató Kígyós Keán–Vetor Nikol kettőstől, így ebben a versenyszámban ezüstérmet szereztek.

Eredmények, Living Sport Kupa, Cegléd
U15
fiú egyéni: 1. Ágai Zénó
fiú páros: 1. Ágai Zénó–Pető Balázs
U19
fiú páros: 1. Ágai Zsombor–Kis-Kasza Miklós
vegyespáros: 2. Kis-Kasza Miklós–Vetor Tamara; legjobb 8: Ágai Zsombor–Tóth-Kuthy Kinga