Izgalmas iksz Kaposváron

Fordulatokkal tarkított találkozón játszott 2-2-es döntetlent a Kaposvári Rákóczi FC vendégeként az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 14. fordulójából pótolt mérkőzésen.

A mérkőzést mindkét csapat nagyon elszántan kezdte és bár a kapuk az első percekben még kevésbé voltak veszélyben, mindkét együttes folyamatosan próbált lehetőségeket kidolgozni. Aztán negyedóra után egy gyors kontrát vezethetett az érdi kapura Kondor Kristóf, aki a kapujából kint álló Kertész Ferenc felett bő 30 méterről emelt az érdi kapuba (1-0).

Igaz, nem kellett sokat várni az érdiek egyenlítésére sem, amikor a 23. percben Szabó Richárd remek keresztlabdájára a hosszú kapufánál jól érkezett Fürjes Ádám, aki közelről a kapufa és a kapus segítségével egyenlített (1-1). Sőt, pillanatokkal később épp Fürjes adott be jó ütemben az érkező Kollega Krisztiánnak, akinek kísérlete csak centikkel kerülte el a kaposvári kaput.

A túloldalon viszont Mayer Milán távoli löketénél Kertész bravúrjára is nagy szüksége volt a vendégeknek, míg az érdiektől nem sokkal később Koós Gábor két helyzete is épphogy elkerülte a hazai kaput.

A második félidő elején az érdiek voltak aktívabbak és Bozsoki Imre fejesénél a fordításhoz is közel álltak. A folytatásban viszont egyre jobban a védekezésre összpontosítottak a felek, míg a játék elsősorban a mezőnyben zajlott. Igaz, az utolsó húsz percre fordulva Szabó Richárd küzdött meg egy előrevágott labdáért, melyet két védő szorításában is kapura rúgott, de Pogacsics önfeláldozóan védeni tudott.

A hajrában emberelőnybe kerültek az érdiek, amikor a 75. percben Bíró Dominik kapta meg második sárga lapját. Három perccel később sikerült is kihasználni az előnyt, de hiába Varga Tamás remek beadása és Koós csúsztatása, a játékvezető és a partjelző azonban les miatt érvénytelenítette a találatot. A 87. percben aztán már érvényes gólt is sikerült szerezni, amikor Koós egy jobboldali beadást bólintott a kapuba (1-2).

Két perccel később mégis egyenlített a Kaposvár, amikor egy baloldali szabadrúgás után Kertész Ferenc a gólvonalon hárított, de a partjelző szerint a labda túljutott a gólvonalon (2-2).

A hosszabbításban a hazaiaktól még Pintér Norbertnek is akadt egy ziccere, amikor Kertésznek kellett ismét bravúrral hárítania és az utolsó percekben is volt miért izgulniuk a szurkolóknak, de végül maradt a 2-2-es döntetlen.

“Egy nagyon tapasztalt, játékban is jó képességű csapattal játszottunk, amely régóta építkezik. Ez nagy előny olyanokkal szemben mint mi, akik egy hónap késéssel kezdtük a nyári felkészülést. Ilyen csapatok ellen nehéz megtalálni az ellenszert. Mi ott tartunk, hogy ismerjük a szimmetrikus részét a játéknak. Arra még nincs felkészülve a csapat, mit tegyen, ha ezt az ellenfél megborítja és erőssé tesz egy oldalt, mint most az első félidőben a baloldalt. Rúgtunk egy csodálatos gólt, amely bármilyen szinten gyönyörű felismerés, de nagy helyzetei az ellenfelünknek adódtak. Az érdiek a mélységi indulásokat, mi pedig a direkt játékot erőltettük, de sokszor feleslegesen. Előkészítés nélkül próbáltunk eljutni az ellenfél kapujáig, de esélyünk sem volt olyan területeket támadni, ahonnan veszélyt tudtunk volna okozni. A második félidőben kicsit finomítottam a szerkezeten, de jó darabig senkinek nem volt helyzete. Mindig okozunk egy negyedórát magunknak, amikor nem tudom, mi történik a csapattal, aztán jön egy pálfordulat és elkezdünk nyomást gyakorolni. Ebben az esetben visszajöttünk a meccsbe és volt egy óriási ziccerünk is. Furcsa csattanó lehetett volna, de nem volt benne több a döntetlennél egyik csapatnak sem. Nem vagyok elégedetlen, mert megint bizonyítottuk, hogy a sok hiba ellenére mindig képesek vagyunk felülírni a saját gyengeségeinket”

– értékelt Nagy Tamás, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője.

“A bajnokság vége felé már sok gonddal küzdünk, most is tizenhárom játékossal érkeztünk, ennek ellenére nagyjából az történt a pályán, amit elterveztünk. Ellenfelünknek akcióból nem volt lehetősége, az első gól is egy jól eltalált lövés volt negyven méterről, de csak mi tudunk ilyen gólokat kapni. Amikor ellenfelünk emberhátrányba került, akkor játszottuk azt a focit, amit szeretnénk viszontlátni. Rúgtunk egy lesgólt és a vezetést is megszereztük, de a végén egy ilyen szerencsétlen akció után kaptunk egy teljes mértékben elkerülhető gólt. Ha a kilencven percet nézzük, akkor talán közelebb voltunk a három pont megszerzéséhez, szóval bosszantó, hogy két olyan gólt kaptunk, amit elkerülhettünk volna”

– értékelte a mérkőzést Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb november 28-án lép pályára, amikor 13 órától a VLS Veszprém vendégeként lép pályára.

NB III, Nyugati csoport, 14. fordulóból pótolt mérkőzés
Kaposvári Rákóczi FC – Érdi VSE 2-2 (1-1)
Kaposvár, 200 néző. V.: Szommer (Domján D., Nagy B.)
Kaposvár: Pogacsics – Borbély, Lakatos G., Gál M., Zólyomi – Palkovics (Pintér N., a szünetben), Mayer – Kondor (Balog A., 79. p.), Szederkényi (Harsányi, 79. p.),  Bíró D. – Jancsó (Orsós, 62. p.)
Vezetőedző: Nagy Tamás
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Bozsoki, Csiszár (Révész, 79. p.) – Fürjes, Gera D., Pallagi, Koós, Varga T. – Szabó R. (Fügedi, 90. p.), Kollega (Kertész B., 70. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Kondor (15. perc), Gal M. 3  (88. p.), ill. Fürjes (23. p.), Koós (87. p.)
Kiállítva: Bíró D. (75. p.)