Kaposváron kezdjük az idegenbeli szériát

November 24-én, 16 órától pótolja az NB III Nyugati csoportjának 14. fordulójából elhalasztott, Kaposvári Rákóczi FC elleni idegenbeli mérkőzését az Érdi VSE labdarúgócsapata.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Érdi VSE (@erdivse_1921) által megosztott bejegyzés

Az elmúlt években komoly osztályváltásokon esett át a somogyi együttes, amely a 2017/18-as idényben megnyerte az NB III Nyugati csoportját, majd egy évvel később az NB II-ből második helyen jutott fel az élvonalba, majd onnan sereghajtóként rögtön búcsúzott is,  tavaly pedig a másodosztályból is visszaesett.

A 2021/22-es idényre a játékoskeret is jelentős változásokon esett át, Nagy Tamásnak pedig lényegében új csapatot kellett építenie. Ez egyelőre nem állt össze teljes mértékben, hiszen a Rákóczi tizenhét mérkőzéssel a háta mögött öt győzelemmel, négy döntetlennel és nyolc vereséggel a tabella tizenötödik helyét foglalja el. Igaz, egy esetleges Érdi VSE elleni győzelemmel akár három helyet is előreléphetnek Pogacsics Krisztiánék.

Hazai pályán még veszélyesebb az együttes, hiszen eddigi tíz mérkőzésén öt győzelem, négy döntetlen és egy vereség a mérlege. Legutóbb csak a nyitókörben tudott nyerni vendégcsapat Kaposváron, amikor a Mosonmagyaróvár győzött 2–0-ra. Nagy Tamás együttese azóta a Sopront, az Andráshidát, a Komáromot, a Nagykanizsát és a Bicskét is legyőzte, a Gyirmót II-vel, a Kelennel, a Tatabányával és legutóbb a ZTE FC II-vel is döntetlent játszott.

A Rákóczi a tabellán elfoglalt helyezése ellenére is masszív csapat, hiszen tizenhét mérkőzésen csak húsz gólt kapott – igaz, csak tizenötöt lőtt.

Az Érdi VSE ugyan a Komárom ellen csak döntetlent játszott legutóbb, a játékban voltak biztató jelek Limperger Zsolt számára, kérdés, hogy a több hiányzót hogyan tudják pótolni az érdiek.

„Sajnos továbbra is végigkísér minket az elmúlt hetek sérüléshulláma, mert megint az van, hogy még az utazás előtt találkozunk és akkor derül ki, kire számíthatunk. Remélhetőleg egy hasonló csapattal tudunk kiállni, mint hétvégén, de ezt nem akarom elkiabálni, mert múltkor is elterveztünk valamit, aztán derült ki, hogy többekre nem lehet számítani. Van néhány meccsből fakadó „sérülésünk” is, amiket, remélem, átvészelnek játékosaink. Természetesen szeretnénk jól szerepelni, pontot, pontokat szerezni, de nem lesz könnyű dolgunk, mert egy hajtós, fiatal társaság lesz az ellenfelünk, melynek vannak rutinos játékosai is”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

A felek legutóbb a 2017/18-as idényben csaptak össze egymással, amikor Kaposváron és Érden is 2–1-es vendégsiker született. Az azt megelőző évadban Érden 2–1-re, idegenben 1–0-ra nyertek Bozsoki Imréék.

A november 24-én, 16 órakor kezdődő Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE mérkőzést Kovács J. Zoltán vezeti, segítői Domján Dávid és Nagy Barnabás lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 14. fordulóból pótolt mérkőzés
11.24., 16.00: Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE