Ikszes búcsú az Ercsi úttól

Idei utolsó hazai mérkőzésén a végjátékban értékesített tizenegyesekkel 1-1-es döntetlent játszott a Komárom VSE-vel az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 18. fordulójában.

Limperger Zsolt ezúttal sem volt könnyű helyzetben, ami a kezdőcsapat kijelölését illeti, hiszen a korábban megsérülők közül Kalmár Domonkos, Kovács Botond és Molnár Dániel továbbra sem bevethető, Németh Gábor Vince lebetegedett, illetve ezúttal Jovánczai Zoltánra sem számíthatott az érdi vezetőedző. Igaz, legalább Kollega Krisztián visszatérhetett.

A mérkőzés kiegyenlített küzdelmet és jobbára mezőnyjátékot hozott. Bár az érdiek lendületesebben építették támadásaikat, a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztak, így az első félidőben csak Koós Gábor tudott veszélyt jelenteni a komáromi kapura, amikor a vendégek labdavesztése után durrantott fölé. A KVSE játékában pedig bár több volt a hiba, de Gelencsér György és Tóth Patrik helyzeténél is résen kellett lennie Kertész Ferencnek.

A második félidőt rögtön egy kapufával és két nagy helyzettel kezdték a komáromiak és a játék is jóval nyíltabb lett, mint az elsőben. Ebben az is nagy szerepet játszott, hogy az érdiekhez visszatért sérüléséből Kollega Krisztián, amely által az érdiek játéka egyrészt támadóbbá, másrészt nyíltabbá vált, így a vendégeknek is több területe és lehetősége akadt.

Ezekkel azonban nem tudtak élni Végh Tiborék, miközben a túloldalon is egyre több ígéretes gyorstámadást dolgoztak ki az érdiek. Az egyik ilyen után Varga Tamás kerülte meg ellenfelét a 75. percben, majd a védő a labdát felszedni igyekvő kapus előtt buktatta az érdiek szélsőjét a tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest Koós Gábor pedig higgadtan értékesítette (1-0).

Igaz, nyolc perccel később épp Varga rúgott oda ellenfelének az érdi tizenhatoson belülről, a megítélt büntetőt pedig Tóth Patrik Alex értékesítette (1-1).

A hajrában inkább az érdiek álltak közelebb a három pont megszerzéséhez, de Pallagi Botond lövése előbb nem talált kaput, majd Kollega Krisztián hibázta el helyzetét, így a felek megosztoztak a pontokon.

 

“Egyenlő erők küzdelme volt, nem nagyon volt különbség a csapatok között. Egy kicsit elfogult vagyok, úgy érzem, nekünk több lehetőségünk volt, már akár az első félidőben megszerezhettük volna a vezetést, de akkor lehet, hogy a hazaiak egyenlítettek volna. Nagyon egálközeli mérkőzés volt. Azt hiszem, az optimálisnál több volt a hiba a döntésekben, ha ezek kicsit jobbak, valószínűleg több lehetőséget dolgoztunk volna ki, de idegenben, Érden egy döntetlen nem rossz eredmény”

– értékelte a mérkőzést Bozsik Péter, a Komárom VSE vezetőedzője.

“Ismerjük a Komáromot több éve. Inkább mezőnyben folyt a játék, mert nálunk a felfeléjátékban hiányzott a pontosság. Talán többször értünk a kapu elé, mint ellenfelünk, de ezekből eredményesnek kellett volna lenni. Ami bosszantó, hogy a büntető után ezt a meccset le kellett volna hozni, nem szabad ekkora butaságot elkövetni a védőnek, de összességében – bár úgy érzem, kicsivel közelebb álltunk a győzelemhez -, igazságosnak mondható a döntetlen”

– fogalmazott az Érdi VSE vezetőedzője, Limperger Zsolt.

Az Érdi VSE legközelebb november 24-én, 16 órától lép pályára, amikor a 14. fordulóból elhalasztott Kaposvári Rákóczi FC elleni idegenbeli mérkőzését pótolja, majd november 28-án 13 órától a VLS Veszprém otthonába látogatnak Bozsoki Imréék.

NB III, Nyugati csoport, 18. forduló
Érdi VSE – Komárom VSE 1-1 (0-0)
Érd, 150 néző. V.: Dobai J. (Bereczki, Juhász Sz.)
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Bozsoki, Csiszár – Fürjes, Révész (Kollega, 58. perc), Pallagi, Gera D. (Kertész B., 80. p.), Varga T. – Szabó R., Koós
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Komárom VSE: Szabó M. – Hajba, Csendes, Tóth D. – Szecsődi (Böndi, 79. p.), Gelencsér (Csernák, 85. p.), Simigla, Horváth R. (Szántó G., 78. p.) – Vincze V., Végh T., Tóth P.
Vezetőedző: Bozsik Péter
Gól: Koós (76. perc – 11-esből), ill. Tóth P. (84. p. – 11-esből)