Lejátszottuk első edzőmeccsünket

Első edzőmeccsét játszotta a 2021/22-es idény előtt az Érdi VSE NB III-as labdarúgócsapata, amely Tokodon szenvedett 3-1-es vereséget az NB II-es Dorogi FC-től.

Átalakulóban van az Érdi VSE, amelytől Farkas Bálint, Földesi Dominik, Molnár Bence és Popov Patrik után Balogh Ádám, Honti Attila, Kócsa Tamás és Szekeres Pál is távozott.

A Dorog elleni találkozón azonban két régi-új igazolás, illetve egy harmadik új szerzemény is bemutatkozott, de több próbázó is akadt az érdieknél.

Pallagi Botond a Balassagyarmatot, Gera Dávid pedig az Iváncsát hagyta ott Limperger Zsolt hívására, mellettük pedig a legutóbb Putnokon játszó belső védő, Gubacsi Zoltán is új igazolás az Érdi VSE-nél.

A találkozó első félidejében ugyan érezhetően a Dorog akarata érvényesült, de az összkép alapján kiegyenlített játék zajlott a pályán. Az ötödik percben Keresztes Krisztián szabadrúgásával ugyan a Dorog került előnybe, de negyedórával később Kollega Krisztián egyenlített. Igaz, bő fél óra játék után Délczeg Gergely újabb találatával megint a Dorog vezetett 2-1-re.

A szünetben sort cserélő hazaiak a második játékrészben érthetően frissebbek voltak, s végig fölényben is játszottak, de az érdi védelem sokáig stabilan tartotta magát. Végül a 3-1-es hazai sikert a 83. percben Girsik Áron állította be.

“Azon vagyunk, hogy valami hasonló legyen, mint két szezonnal ezelőtt, de még az út elején vagyunk. Elsőre egy NB II-es csapattal játszottunk, amely hasznos volt, mert olyan hibák jöttek elő, amik lehet, hogy egy gyengébb csapat ellen nem jelennek meg, de erre való a felkészülés”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője, aki arról is beszélt, hogy a mostani kerethez még többen csatlakoznak a következő héten.

Az Érdi VSE július 3-án egyelőre egyeztetés alatt álló kezdési időpontban az Ercsi úti Sporttelepen fogadja a szintén harmadosztályú FC Tiszaújvárost.

Felkészülési mérkőzés
Tokod: Dorogi FC (NB II)-Érdi VSE 3-1 (2-1)
Érdi VSE: Kertész F. – Fürjes, Gubacsi, Csiszár, Varga T. – Gera D., Pallagi, Koós – Révész, Pápai, Kollega
Csereként pályára léptek: Borek, Adorján (a szünetben), Kertész B., Kovács B. (65. p.), Fügedi (82. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Keresztes K. (4. p.), Délczeg G. (31. p.), Girsik Á. (83. p.), ill. Kollega (19. p.)