A dobogóst fogadjuk

A tabella 3. helyén álló VLS Veszprémet látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen, védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók és 18 éven aluli hozzátartozóik részvételével az NB III Nyugati csoportjának 35. fordulójában az Érdi VSE. A mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítik!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Érdi VSE (@erdivse_1921) által megosztott bejegyzés

Legutóbbi, Nagyatád elleni hazai 4–2-es sikerével nagyot lépett előre a rendkívül szoros középmezőnyben az Érdi VSE, amely a 3 pont begyűjtésével 34 mérkőzés után 15 győzelemmel, 7 döntetlennel és 12 vereséggel 52 pontot gyűjtve áll a 7. helyen.

Limperger Zsolt együttese egyelőre változatos tavaszi idényt produkál, hiszen egymást váltják a veretlenségi és nyeretlenségi sorozatok. Igaz, ezúttal eredményes időszakot tudhatnak maguk mögött Csiszár Zoltánék, hiszen az éllovas III. Kerületi TVE elleni idegenbeli siker után Tatabányáról elhoztak egy pontot, majd hétvégén legyőzték a Nagyatádot.

A VLS Veszprém pedig – ha lehet így fogalmazni – éppen gyengébb periódusban van, hiszen tavasszal 7 győzelem mellett 3-3 döntetlent és vereséget könyvelhetett el. Legutóbbi két mérkőzésén a BKV-val játszott otthon gól nélküli döntetlent, azt megelőzően pedig váratlan, 3–0-s pofonba szaladt bele a megyei rangadón a Balatonfüred vendégeként.

Pető Tamás csapatát azonban semmi esetre sem szabad félvállról venni, hiszen ezt megelőzően Gárdonyban és Nagyatádon is 5–1-re nyert, többek között nyert Lipóton, ikszelt Sopronban, viszont a III. kerületben simán kikapott.

Különösen kell figyelni a VLS két támadójára, Major Norbertre és Nagy Richárdra, akik egyaránt 15 gólnál járnak 28, illetve 26 bajnokin.

A felek „ősszel”, december 9-én csaptak össze a Királynék városában, amikor éppen Nagy Richárd két tizenegyesével tartotta otthon a 3 pontot a VLS. Az előző, csonka idényben az érdiek hátrányból fordítva nyertek otthon 2–1-re.

„Hasonló cipőben vagyunk, mint ősszel voltunk, a bajnokság végefelé kezdünk elfogyni, de ez annyiból jó, hogy megint megkapják a lehetőséget a bizonyításra, azok, akiknek kevesebb játékidő jutna. Ilyen szempontból jó előjelekkel várom a mérkőzést, hiszen két eltiltottunk visszatér. Igaz, egy másik játékosunk megsérült hétvégén, úgyhogy kíváncsian várom a mérkőzést”

– fejtette ki Limperger Zsolt, aki arra a kérdésre, mennyire lesz fontos a végső helyezések szempontjából a 3 pont megszerzése a bajnokság hajrájában, úgy fogalmazott: rendkívül fontos, hiszen abban a pozícióban van több csapat is és az érdiek is 3 helyet léptek előre a hétvégi győzelemmel.

„Ezt a pozíciót szeretnénk megtartani, de ehhez hasonlóan kell játszanunk, mint a III. kerület vagy a Tatabánya ellen”

– tette hozzá az Érdi VSE vezetőedzője.

A május 12-én, 17.30-kor kezdődő Érdi VSE–VLS Veszprém mérkőzést Kátai Gábor vezeti, segítői Skover Péter és Szarvas László lesznek.

A mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítik!

NB III, Nyugati csoport, 35. forduló
05.12., 17.30: Érdi VSE–VLS Veszprém