Tollaslabda: irány az Európa-bajnokság!

Április 27. és május 2. között Kijevben rendezik a tollaslabdázók 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokságát, melyen egyedüli magyarként indul egyéniben az Érdi VSE tollaslabdázója, edzője, Kőrösi Ágnes.

Kőrösi Ágnes (fotó: Magyar Tollaslabda Szövetség)

2020 végén kisebb sérülést szenvedett, de a 2021-es esztendő ígéretesen indult Kőrösi Ágnes szempontjából, hiszen több verseny megnyerése mellett a februári felnőtt országos bajnokságon győzött női párosban, míg egyéniben és vegyespárosban egyaránt ezüstérmes lett.

“A szezont úgy kezdtem, hogy januárban megnyertem egy felnőtt I. osztályú versenyt, ami jó kiindulási pont volt a sérülésemből visszatérve. A felnőtt magyar bajnokságon három döntőt játszhattam, úgyhogy úgy gondolom, az ob-ra teljes mértékben fel tudtam készülni”

– kezdett bele Kőrösi Ágnes, aki az azóta eltelt másfél hónapban is folytatta felkészülését, igaz, a járványhelyzet miatt versenyek nélkül.

“Zavaró volt, mert szerettem volna az Európa-bajnokság előtt legalább egy, de inkább két nemzetközire eljutni, hogy megnézzem, hogy állok, de ezt sajnos félre kellett tenni”

– tette hozzá, megjegyezve, így számára az ob jelentette az utolsó versenyt a kontinensviadal előtt, azóta viszont mind a kondícióra, mind a technikára, mind a sebességre rá tudott tenni egy lapáttal.

Bár Kőrösi Ágnes egyéniben és párosban Gonda Daniellával is kvalifikálta magát a kijevi Eb-re, azonban úgy fest, Kőrösi egyedül képviseli a magyar színeket az ukrán fővárosban, miután Gonda az Eb helyett egy perui versenyen indul.

“Sajnálom, hogy nem tudunk indulni női párosban, mert úgy gondolom, egy jó sorsolással legjobb 8 közé is bejuthattunk volna, de így, hogy csak az egyéni maradt számomra, abba szeretnék 210%-ot tenni. Remélem, jó lesz a sorsolásom. Ha már a legjobb 8-ba jutok, akkor már boldogan jövök haza”

– fejtette ki az Európa-bajnoksággal kapcsolatos várakozásait az Érdi VSE játékos-edzője.

“Mindent megteszek, nem szeretnék számolgatni. Az Európa-bajnokság után lesz két kvalifikációs verseny Ausztriában és Szlovéniában, amelyekre szeretnék elmenni. Azután meglátjuk, hogy állok”

– felelte arra a kérdésünkre Kőrösi Ágnes, hogy áll az olimpiai kvalifikáció szempontjából.

A tollaslabda Európa-bajnokság április 27-én kezdődik és május 2-ig tart a kijevi buborékban, amely miatt Kőrösi Ágnes edzőjével már április 22-én kiutazik.