Megtört a szériánk!


Lelkesen, végig koncentráltan játszva szerezte meg első tavaszi sikerét az Érdi VSE, amely Koós Gábor és Fürjes Ádám góljaival nyert 2–0-ra a Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak ellen az NB III Nyugati csoportjának 27. fordulójában.

Nagyon egymásnak rontottak a felek, az érdiek lelkesedésével sem volt probléma, hiszen már az első percben előnybe kerülhettek volna, amikor Kollega Krisztián veszélyeztetett. A kiegyenlített, nyílt sisakos küzdelemben az érdiek gyors támadásokkal igyekeztek megtörni a vendégek védelmét, de hiába dolgoztak ki sok helyzetet, ezeket pontatlanul fejezték be. Igaz, a Győr-Moson-Sopron megyeieknek is akadt egy-két lehetőségük, de ők sem tudták ezeket eredményesen befejezni, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a felek.

A második félidő aztán jól indult az érdiek szempontjából, hiszen egy belöbbölt labdánál Fürjes Ádámot buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Koós Gábor higgadtan értékesítette az 52. percben (1–0).

Tíz perccel később mintaszerű akciót váltott gólra Fürjes Ádám, amikor Koós indítása után Kalmár adta be laposan balról, a hosszún pedig tökéletes ütemben érkezve passzolt a kapuba (2–0).

A kétgólos hátránya után a Ménfőcsanak is próbált támadásokat vezetni – nem sok sikerrel. Hiszen ezúttal az érdi védelem is tökéletes, végig koncentrált munkát végzett, melyből építkezve gyors támadásokat vezethetett a házigazda. Kollega Krisztián és a szünetben csereként beálló Molnár Bence is lezárhatta volna a lényegi kérdéseket. Viszont erre nem ivolt szükség, hiszen a Ménfőcsanak sem tudott közelebb kerülni, így az Érdi VSE 2–0-s győzelemmel törte meg nyeretlenségi szériáját.

– Ha csak a múlt heti, Bicskén történtekből indulunk ki, akkor ott sokkal jobban játszott a csapat, mint ma. Ott kikaptunk kettő nullra, most pedig nyertünk. Ilyen a foci, egyszer mellénk áll, egyszer ellenünk van. Egyébként nagyon érett már a csapatnak ez a győzelem. Ilyen a foci, amikor nem játszol igazán jól, akkor behúzod a három pontot

– nyilatkozta Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Rosszul kezdte a mérkőzést a házigazda, mi pedig nagyon jól. Az első 20 percben volt két-három olyan lehetőségünk, amiből gólt kellett volna szereznünk, innentől kezdve más lett volna a játék alakulása és a mérkőzés végeredménye, de ezeket hetek óta nem tudjuk berúgni. A fordulás után volt egy sérülés, amikor kértük a játékvezetőt, hogy állítsa meg a játékot, mert sérült játékos van a pályán, de nagyon sportszerűtlen módon a hazai csapat és a játékvezető is továbbengedte, amiből jött egy tizenegyes és eldőlt a mérkőzés

– értékelt a Ménfőcsanak vezetőedzője, Hannich Péter.

Az Érdi VSE legközelebb április 11-én, 16.30-tól a Pápai Perutz FC vendégeként lép pályára az NB III Nyugati csoportjának 28. körében.

 

VÉGE! GYŐZELEM!
NB III, Nyugati csoport, 27. forduló
Érdi VSE-Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak 2-0 (0-0)
Gól: Koós Gábor (52….

Közzétette: Érdi VSE – 2021. április 4., vasárnap

NB III, Nyugati csoport, 27. forduló
Érdi VSE–Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak 2–0 (0–0)
Érd, Ercsi úti Sporttelep, zárt kapuk mögött. V.: Újhelyi T. (Balla L., Chikán)
Érdi VSE: Kertész F. – Honti, Bozsoki, Csiszár, Varga T. – Fürjes, Kertész B. (Molnár B., a szünetben), Kócsa, Koós – Kalmár D. (Balogh Á., 84. p.), Kollega (Földesi, 89. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Ménfőcsanak: Ficsór – Csonka (Bölönyi, 78. p.), Köles (Bella, 54. p.), Szigeti, Kovács Á. – Androsch (Gelencsér, 78. p.), Kelemen M., Serfőző B. – Veres, Füleki (Éri, 70. p.), Németh L. (Vayer, 70. p.)
Vezetőedző: Hannich Péter
Gól: Koós (52. p. – 11-esből), Fürjes (63. p.)