Először kaptunk ki Fehérváron

Kiegyenlített mérkőzésen a hosszabbításban szerzett góllal szenvedett 2-1-es vereséget a Mol Fehérvár FC II vendégeként az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 24. körében.

Aktívabban kezdte a mérkőzést a Mol Fehérvár FC II, de hiába birtokolta többet a labdát és helyezett nyomást az érdiekre Imrik László együttese, Kertész Ferenc kapuja nem forgott veszélyben. Az első helyzetre is tíz percet kellett várni, de a szöglettel felérő baloldali szabadrúgást föléfejelték a fehérváriak.

Az érdiek is fokozatosan játékba lendültek és bő fél óra játék után Kollega Krisztián bombájával a vezetéshez is közel álltak, de Dala Martin bravúrral szögletre mentett, majd az ellentámadásból Elek Ákos lépett kis lesgyanús helyzetben és pöckölt az érdi kapufára.

Bár a szünetis még több veszélyes pontrúgásig jutottak a magukat könnyen megadó hazaiak, de a vezetést nem tudták megszerezni.

A térfélcsere után egy jóval koncentráltabb érdi együttes érkezett, amely nagy nyomást helyezett vendéglátójára az első percekben, de ezt nem sikerült gólra váltani.

Aztán szinte a semmiből szerzett vezetést a házigazda, amikor Papp Marcell enyhén balról elvállalt lövése az érdi blokkon megpattanva talált utat az érdi kapuba (1-0).

És bár a következő percek inkább hazai helyzetet hoztak, tíz perccel később egyenlítettek az érdiek, amikor az egyik csere Molnár Bence adott remek labdát a jobbszélen induló Kalmár Domonkosnak, aki védőjét gyönyörű csellel verte meg, majd lőtte ki a hosszút (1-1).

Bár a folytatásban mindkét csapat eldönthette volna a három pont sorsát, ez a hazaiaknak jött össze, akik  a ráadás utolsó pillanataiban Tóth Bence baloldali szabadrúgása Bozsoki Imréről az érdi kapuba pattant, így a hazaiak nyerték meg 2-1-re a mérkőzést.

“A játék összképét tekintve a második félidő alapján meg kellett volna nyerni a mérkőzést, de a sors fintora, hogy ezeket nem tudtuk kihasználni és a ráadásban egy öngóllal fontos pontokat hullajtottunk Székesfehérváron”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

“A tavaszi harmadik fordulóban végre egy olyan csapattal találkoztunk, amely akart focizni, az előző két ellenfelünk nem biztos. Mi fiatalokra építünk, akik mellé egy-egy rutinos játékossal egészülünk ki, erre támaszkodva nálunk minden pontnak és sikernek óriási jelentősége van. A mostani az egész heti munkának szólt, a másik csapat kárörömére, de úgy gondolom, hogy tettünk annyit a győzelemért, hogy megérdemelten nyerjünk”

– fogalmazott a Mol Fehérvár FC megbízott vezetőedzője, Imrik László.

Az Érdi VSE legközelebb március 21-én, 15 órától lép pályára, amikor az FC Nagykanizsát látja vendégül az Ercsi úti Sporttelep zárt kapui mögött.

NB III, Nyugati csoport, 24. forduló
Mol Fehérvár FC II-Érdi VSE 2-1 (0-0)
Székesfehérvár, zárt kapuk mögött. V.: Bana G. (Perák, Páhoki)
Mol Fehérvár FC II: Dala – Urbán (Fodor P., 38. perc), Kojnok, Molnár I Bence, Major – Papp M. (Hajdinger, 82. p.), Elek, Dinnyés, Kövesdi – Szileszki (Tóth T. V., 66. p.), Tóth B.
Megbízott vezetőedző: Imrik László
Érdi VSE: Kertész F. – Fürjes, Bozsoki, Csiszár  Varga T. – Kertész B. (Molnár B., 70. p.), Kócsa (Kalmár D., 65. p.), Koós – Farkas B., Kollega, Popov
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Papp M. (62. perc), Tóth B. (93. p.), ill. Kalmár D. (74. p.)